Noi înregistrări din dosarul RCS&RDS Antena 3: „Nea Traian şi Răducu”, acasă la Zoltan Teszari. Băsescu: Nu-l ştiu pe Teszari VIDEO

Antena 3 a dat publicitatii o convorbire telefonica intre sefii RCS-RDS - Zoltan Teszari si Ioan Bendei din 20 aprilie 2013, la o zi dupa ce Bendei a depus plagerea la Parchet impotriva postului lui Dan Voiculescu. La telefon, Teszari ii explica lui Bendei ca s-a intalnit cu Traian Basescu si Radu Pricop la Oradea. Vizita presedintelui ar fi fost exact in ziua in care s-a depus denuntul la DNA.

19 mai 2017, 08:08
Noi înregistrări din dosarul RCS&RDS Antena 3: „Nea Traian şi Răducu”, acasă la Zoltan Teszari. Băsescu: Nu-l ştiu pe Teszari VIDEO

Într-o discuție cu subordonatul său Ioan Bendei, Zoltan Teszari îi spune acestuia că a fost vizitat de ”`nea Traian și Răducu” – nume ce duc cu gândul la Traian Băsescu și ginerele acestuia, Radu Pricop – care au stat la el ”până seara”.

Vizita a avut loc pe 20 aprilie 2013, la numai o zi după denunțul făcut de Ioan Bendei împotriva lui Sorin Alexandrescu, fostul director general Antena TV Group.

Potrivit informațiilor Antena 3, în ziua în care Traian Băsescu (pe atunci președinte) a fost acasă la Zoltan Teszari, el nu a fost la Cotroceni.

În discuția de la dosar dintre Zoltan Teszari și Ioan Bendei, difuzată la Antena 3, apar nume precum ”`nea Traian”, Nuți, Răducu.

Elena Udrea este cunoscută ca Nuți, iar Radu Pricop este ginerele lui Traian Băsescu. Tot Radu Pricop este avocatul lui Ioan Bendei din 2014, având delegație de la RCS&RDS.

CIteşte şi: Traian Băsescu, despre alegerile prezidenţiale din 2009: Să se refacă numărătoarea voturilor

Reacţia lui Băsescu

„Eu nu m-am întâlnit niciodată cu Teszari, eu nu ştiu cum arată..În 2013?! 20 aprilie 2013…fiica mea nu era căsătorită, dacă îmi permiteţi să întreb când s-a căsătorit (îi dă mesaj fiicei). Eu nu ştiu, ca avocat putea să fie…există vreo legătură între dvs şi mogulul ăsta de presă?…Nicio legătură, eu de vorbit sigur n-am vorbit niciodată cu acest domn Teszari….N-am fost, nu-mi aduc aminte să-l fi întâlnit vreodată pe Teszari, nu ştiu cum arată. Nu exclud într-o mulţime, la o recepţie să fi fost şi dânsul, dar nu-l cunosc.

Dialog în direct cu Maria Băsescu

Traian Băsescu: Maria, când s-a căsătorit Ioana?

Maria Băsescu: Eu ştiu că în 2014, pe 1 iunie.

„Poate era prietenă cu Pricop…pot să încerc şi la Ioana, dar ce legătură aveam eu? Eu l-am cunoscut pe Radu Pricop când s-au căsătorit. Înainte nu. Ştiu eu de ce nea Traian vorbeşte nenea ăsta din film. N-am o explicaţie, dar eu vă asigur că n-am fost niciodată cu ginerele meu Radu Pricop la Oradea. N-am fost, nu-mi aduc aminte să-l fi întâlnit vreodată pe Teszari, nu ştiu cum arată”. 

La scurt timp, Traian Băsescu a revenit pentru a clarifica lucrurile. „Singura corectie pe care o am de adus afirmatiilor este ca am ajuns acasa, iar sotia mi-a aratat poze de la botezul nepoatei mele Sofia, care a avut loc in decembrie 2013, si unde Ioana era insotita de domnul Radu Pricop, actualul meu ginere. N-am tinut minte evenimentul, pur si simplu”.