Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat. Manifestanţii au aprins lumânări în memoria tânărului mort în aşteptarea unui transplant

Noi proteste au avut loc joi seară în Piaţa Victoriei din Capitală, unde s-au adunat câteva zeci de oameni. Un grup de protestatari a blocat o trecere de pietoni, existând altercaţii cu jandarmii.

05 iul. 2018, 16:11
Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat. Manifestanţii au aprins lumânări în memoria tânărului mort în aşteptarea unui transplant

UPDATE: Protestul din Piaţa Victoriei împotriva modificărilor la Codul penal adoptate de Parlament s-a încheiat.

La ora 21 a fost intonat Imnul naţional iar protestatarii au aprins luminile telefoanelor mobile.

Mai multe persoane au aprins lumânări în memoria lui Călin Farcaş, tânărul de 29 de ani din Braşov care a murit la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, în timp ce aştepta un transplant de plămâni.

UPDATE: Câteva sute de oameni protestează joi seară, în Piaţa Victoriei, faţă de modificările aduse Codurilor penale, ei strigând „Justiţie, nu corupţie”, „PSD, ciuma roşie”. La Începutul manifestaţiei au existat incidente cu jandarmii, după ce oamenii au pătruns pe carosabil şi au blocat o trecere de pietoni, traversând în mod repetat. La această oră, circulaţia este oprită pe breteaua care face legătura între bulevardul Kiseleff şi bulevardul Nicolae Titulescu.

UPDATE: Aproximativ 300 de persoane protestează, joi, în Piaţa Victoriei, împotriva modificărilor aduse Codului penal în Parlament. Circulaţia a fost oprită pe breteaua care face legătura între bulevardul Kiseleff şi bulevardul Nicolae Titulescu

Manifestanţii scandează „Demisia!”, „PSD – ciuma roşie”, „Hoţii”. Unii dintre aceştia poartă drapele naţionale. Majoritatea protestatarilor se află pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa, dar o parte au reuşit să pătrundă în perimetrul pieţei.

În Piaţa Victoriei este mobilizat un număr mare de jandarmi şi continuă să vină manifestanţi.

La un moment dat, un grup de manifestanţi a blocat trecerea de pietoni din faţa Guvernului spre bulevardul Ion Mihalache, existând altercaţii cu jandarmii, care i-au legitimat, încercând să îi convingă să deblocheze traficul. Oamenii au un banner de mari dimensiuni cu mesajul „Depolitizarea CCR” şi au încercat să blocheze şi bulevardul, existând îmbânceli cu jandarmii.

La această oră, în Piaţa Victoriei sunt câteva zeci de manifestanţi.

Câteva mii de oameni au protestat miercuri seară în Piaţa Victoriei, unde au strigat „Nu scăpaţi”, „Hoţii”, „Justiţie, nu corupţie”. catre ion mihalache

În timpul manifestaţiei, au existat incidente cu jandarmii. jandarmeria Bucureşti a transmis că patru manifestanţi au fost duşi la Poliţie după ce au forţat dispozitivul de jandarmi şi au aruncat cu diverse obiecte către ei. Instituţia a precizat că doi jandarmi au făst răniţi în urma incidentelor.