Noua factură unică la energie electrică intră în vigoare de la 1 martie. Cum arată şi ce aduce nou

Factura elaborată de către ANRE are o primă pagină mai simplă, care conţine elementele esenţiale pe care trebuie să le cunoaşteţi: consum, preţ kWh, furnizorul, totalul de plată la zi, telefonul de la deranjamente, telefonul de la relaţii cu clienţii.

25 feb. 2016, 09:09

Factura unică la energia electrică va fi introdusă, în mod obligatoriu, de către toţi furnizorii ce activează în România, peste patru zile, de la 1 martie 2016, scrie economica.net. Potrivit reprezentanţilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), noul model de factură a fost adus la cunoştinţa furnizorilor, cărora li s-au lăsat la dispoziţie câteva luni pentru a-şi modifica soft-urile de creare a documentelor.

Citeşte şi Cum sunt ţepuiţi românii cu contoarele inteligente. TUN de miliarde de euro

Noul model de factură de energie electrică are o primă pagină relativ simplă, în care sunt definite părţile, elementele de identificare pentru relaţia contractuală, cantitatea fizică consumată curent şi suma (cât plăteşte omul pe perioada facturată), având în spate detalii „pe care oricine le poate utiliza în înţelegerea unor lucruri pe care forma simplificată nu le dă”, după cum spune Emil Calotă, vicepreşedinte ANRE.

Mai multe detalii pe economica.net.