NUNTA REGALĂ. Primele imagini cu Meghan Markle în rochie de mireasă. Cât a costat creaţia casei Givenchy GALERIE FOTO

Meghan Markle a sosit la Capela St. George, unde are loc ceremonia religioasă. Rochia miresei a fost concepută de designerul britanic Clare Waight Keller pentru casa Givenchy.

19 mai 2018, 11:02

Meghan Markle a sosit la capela St. George în rochie simplă, cu mânecă şi un voal alb lung purtat de doi băieţi îmbrăcaţi în negru, pentru căsătoria cu prinţul Harry.

Voalul este prins cu o tiara cu diamante a reginei Mary, care i-a fost împrumutată lui Meghan Markle de către regina Elisabeta a II-a. Podoaba este englezească şi a fost realizată în 1932, alături de o broşă din 1893, potrivit Kensington Palace.

Rochia de mireasă purtată de Megan Markle a costat 200.000 de lire sterline, iar materialul din care a fost confecționată, 78.000 de lire sterline, au scris jurnaliștii de la Daily Mail.

Nu este un voal obişnuit. Meghan „a dorit ca cele 53 de ţări ale Commonwealth să fie alături de ea în timpul ceremoniei” şi astfel Waight Keller a creat un voal împobobit cu elemente din flora fiecărei ţări care aparţin de Regatul Unit. Fiecare floare este unică şi cusută de mână pe trena lungă de cinci metri. Designerii au lucrat sute de ore, spălându-se pe mâini la fiecare jumătate de oră pentru a păstra ţesătura curată.

Stilistul vedetelor Serge Normant a fost ales pentru coafura ducesei de Sussex. Machiajul a fost realizat de makeup artistul Daniel Martin care a lucrat pentru casa Dior.

Potrivit Kensington Palace, verigheta lui Meghan Markle a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou de la majestatea sa, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry va fi din platină cu o textură finisată.

După ceremonia de la capela St. George cei doi miri proaspăt căsătoriţi au oferit mulţimii sărutul mult-aşteptat pe scările bisericii, după care au salutat mulţimea dintr-o caleaşcă Ascot Landau.

Prinţul Harry, viitorul duce se Sussex, a sosit alături de fratele său mai mare prinţul William, duce de Cambridge. Ambii sunt îmbrăcaţi în uniforme.

Meghan Markle a fost primită pe traseu cu urale şi aplauze, zeci de mii de oameni fluturând steaguri britanice.

Mama miresei, Doria Ragland, a fost foarte emoţionată în aşteptarea momentului.

NUNTA REGALĂ LIVE VIDEO. Prinţului Harry şi Meghan sunt la capelă, pentru ceremonia religioasă. Programul complet al nunţii UPDATE

Prinţul Charles este cel care a condus-o pe Meghan Markle la altar. El este însoţit de Ducesa de Cromwell.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îmbrăcată într-un costum verde de culoarea mentei, a sosit la capelă împreună cu prinţul Philip.

Domnişoare şi cavaleri de onoare, doar copii aleşi pentru ceremonie, printre aceşti cei mai importanţi fiind prinţesa Charlotte şi prinţul George, au venit la capelă împreună cu mama lor, ducesa de Cambridge.

Printre invitaţii speciali se află camarazi de război ai prinţului Harry, colegi de pe platourile de filmare ale serialului „Suits”, colegii lui Meghan Markle, dar şi vedete: Elton John, James Blunt, Oprah Winfrey, Amal şi George Clooney, Victoria şi David Beckham.

Potrivit Kensington Palace, verigheta lui Meghan Markle a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou de la majestatea sa, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry va fi din platină cu o textură finisată.