O asistentă medicală din Galaţi a murit din cauza gripei cu virusul AH1N1

O asistentă medicală, 47 de ani, de la Spitalul Municipal Tecuci, a murit după ce a contractat virusul AH1N1. Acesta este primul deces provocat de gripă, înregistrat în această iarnă în judeţul Galaţi.

25 feb. 2015, 13:56
O asistentă medicală din Galaţi a murit din cauza gripei cu virusul AH1N1

Femeia s-a internat în data de 15 februarie la Spitalul Municipal din Tecuci, având febră, tuse şi o stare generală de rău, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu, citat de ziaruldeiasi.ro.

Pacienta a fost diagnosticată la internare cu „pneumonie acută„, pentru care a primit tratamentul specific şi, în plus, existând suspiciuni că aceasta ar fi putut contracta un virus gripal, au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino, ulterior fiind confirmat virusul AH1N1.

Evoluţia a fost nefavorabilă, necesitând transferul, în 17 februarie, la secţia de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei, unde pacienta a primit tratament specific şi a fost ventilată mecanic. Din antecedentele patologice ale pacientei reiese că era în evidenţă cu bronşită cronică tabagică, hipertensiune de tip malign, netratată. A decedat pe 22 februarie„, a precizat Liliana Iordăchescu.

Aceasta a adăugat că gripa cu virusul AH1N1 este considerată gripă umană sezonieră, şi nu porcină.

CITEŞTE ŞI: Val de viroze şi gripă: Cinci morţi într-o singură săptămână VIDEO