O avalanşă puternică a rănit o femeie şi a avariat două maşini pe Transfăgărăşan. Porţiunea de drum era închisă VIDEO

O avalanșă puternică a avut loc pe Transfăgărășan, iar două mașini au fost surprinse de căderile de zăpadă și pietre de pe versanți. O femeie a fost rănită şi a trebuit dusă laspital. Elicopterul care a foste chemat pentru transportarea victimei la spital nu a uptut ateriza în zonă din cauza plafonului de nori, aşa că a intervenit o ambulanţă. Porţiunea de drum era închisă, şoferii au ignorat interdicţia.

27 mai 2018, 11:24

UPDATE Porţiunea de drum unde s-a produs avalanşa era închisă tocmai din cauza riscului producerii unor avalanşe, iar şoferii celor două maşini au ignorat interdicţia, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Salvamont Argeş, citaţi de Jurnalul de Argeş.

______________

O avalanşă puternică a avut loc pe Transfăgărăşan, informează România TV. Zăpada, care în cădere a antrenat şi pietre de pe versant, a căzut pe două maşini care se aflau în zonă şi le-a avariat. Şi o femeie a fost rănită în urma avalanşei.  

Salvamontiştii din Argeş au intervenit la faţa locului.

Femeia a fost transportată la Cabana Capra de către Salvamont, unde a fost aşteptat echipajul Serviciului de Ambulanţă.

La locul incidentului, arată purtătorul de cuvânt ISU, era şi un copil care a făcut atac de panică. Acesta a fost trimis către Curtea de Argeş cu o maşină particulară, un echipaj SMURD fiind trimis la întâmpinare. 

„Victima prezintă traumatisme si o stare de amnezie. Elicopterul chemat pentru a prelua victima nu se poate apropia de zonă din cauza plafonului de nori. Astfel, victima va fi preluată de catre o ambulanţă”, informează Salvamont România pe pagina de Facebook. 

Citeşte şi: Salvamontistul mort de 1 Decembrie, în Călimani, găsit după 6 luni. El arborase pe vârf steagul României