O biserică s-a prăbuşit peste enoriaşi, în Nigeria. Peste 200 de morţi au fost scoşi de sub dărâmături UPDATE

Peste 160 de persoane au murit la Uyo, în sud-estul Nigeriei, sâmbătă, când o biserică s-a prăbușit în timpul slujbei.

11 dec. 2016, 06:49
O biserică s-a prăbuşit peste enoriaşi, în Nigeria. Peste 200 de morţi au fost scoşi de sub dărâmături UPDATE

UPDATE, ora 13.30. Cel puţin 200 de oameni au murit în oraşul Uyo din sudul Nigeriei, după ce o biserică s-a prăbuşit, a anunţat directorul unui spital local. Bilanţul anterior indica 160 de morţi.

UPDATE. Bilanţul deceselor provocate de prăbuşirea acoperişului unei biserici în Nigeria a crescut la 160. Biserica Reigners din  Uyo, capitala statului Akwa Ibom, se afla încă în construcţie, iar muncitorii s-au grăbit să o termine la timp pentru ceremonia de sâmbătă, când fondatorul Akan Weeks urma să devină episcop.

Sute de oameni, inclusiv guvernatorul Udom Emmanuel, se aflau în clădire, când grinzile de metal au cedat, iar acoperişul de fier s-a prăbuşit.

Emmanuel şi Weeks, care susţine în predicile sale că Dumnezeu îi va face pe adepţii său bogaţi, au scăpat nevătămaţi.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului, Ekerete Udoh, a declarat că autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili dacă standardele de construcţie au fost sau nu respectate.

Prăbuşirile de clădiri sunt dese în Nigeria, unde constructorii nu respectă standardele şi mituiesc inspectorii pentru a scăpa de pedepse.

În 2016, 116 oameni au murit când o clădire a unei sinagogi s-a prăbuşit în Lagos, capitala comercială a ţării. Majoritatea victimelor au fost sud-africani aflaţi în vizită.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Agenția oficială de știri de Nigeria a arătat că cel puțin 60 de persoane și-au pierdut viața. Media regională situează numărul morților între 50 și 90.

Echipele de salvare au continuat să găsească corpuri sub dărâmături.

Este încă neclar motivul prăbușirii bisericii, tragedia survenind în timpul unui serviciu religios. Potrivit martorilor, mai întâi a cedat acoperișul, urmat de restul edificiului.