O femeie a leşinat lângă spital, dar medicii au refuzat să îi acorde primul ajutor: „Să cheme salvarea”

Unei femei i s-a făcut rau şi a căzut la aproximativ 70 de metri de Spitalul Judeţean Satu Mare, dar medicii au refuzat să îi acorde primul ajutor.

05 ian. 2016, 15:41
O femeie a leşinat lângă spital, dar medicii au refuzat să îi acorde primul ajutor: „Să cheme salvarea”

Oamenii care au vazut-o pe femeie au intrat in spital si au cerut ajutor, dar medicii le-au spus ca nu au voie sa intervina si ca trebuie sa fie chemata ambulanta, arata Satmareanul.

Citeşte şi: Şoferul unui autobuz din Lugoj a leşinat în timp ce se afla într-o intersecţie VIDEO

In aceste conditii, femeia a stat 20 de minute in zapada. Pana la urma, oamenii au chemat ambulanta, care a preluat-o pe femeie si a dus-o la unitatea de primiri urgente a spitalului aflat la nici 100 de metri distanta.

„Noi nu putem sa iesim cu targile pe strada. Daca se intampla langa spital, ii mai preluam. Dar daca este la o distanta mai mare de intrare atunci trebuie sa intervina ambulanta. Astea sunt procedurile”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Satu Mare, Constantin Demian.

Intrebat despre acest caz, Raed Arafat a sustinut ca medicii au voie sa intervina in astfel de cazuri.

Hadrian Borcea, coordonator SMURD Buhor, a declarat ca nu este interzisa interventia in astfel de cazuri si ca fiecare medic in parte decide cum actioneaza. Mai mult, acesta a amintit cazul asistentelor si medicilor de la maternitatea Bucur care au intervenit in cazul incendiului din clubul Colectiv din Bucuresti.