ALERTĂ ÎN SUA: O maşină a intrat în plin în pietoni, la New York. „Trebuia să mă împuşcaţi! Voiam să-i omor!”, a spus şoferul VIDEO

Incidentul a avut loc în Times Square. O mașină a intrat în plin în pietonii aflați pe troturar, autorităţile anunţând un mort şi cel puţin zece răniţi. Agresorul era drogat şi le-a spus poliţiştilor că trebuia să îl împuşte şi că ar fi "auzit voci" când a comis atacul.

18 mai 2017, 16:12
ALERTĂ ÎN SUA: O maşină a intrat în plin în pietoni, la New York. „Trebuia să mă împuşcaţi! Voiam să-i omor!”, a spus şoferul VIDEO

UPDATE: „Trebuia să mă împuşcaţi! Voiam să-i omor”, le-a spus bărbatul poliţiştilor

UPDATE: Richard Rojas, bărbatul care a intrat cu maşina în pietonii din piaţa Times Square din New York, omorând o tânără şi rănind 22 de persoane, susţine că „a auzit voci”, potrivit surselor din poliţie. 

UPDATE: Şoferul din Times Square, un fost militar cu cazier judiciar, a lovit 23 de persoane, dintre care o femeie a decedat, anunţă primarul Bill de Blasio. ”În baza informaţiilor de care dispunem pentru moment nu există vreun indiciu potrivit căruia ar fi fost vorba despre un act de terorism”, a declarat primarul New Yorkului într-o conferinţă de presă la faţa locului.

Bărbatul care a fost reţinut a fost identificat drept Richard Rojas, în vârstă de 26 de ani.

UPDATE: Bărbatul reţinut joi în Times Square este suspectat că a condus maşina în timp ce se afla în incapacitatea de a face acest lucru, adică în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor, a declarat poliţia din New York citată de CBS, scrie BBC News, care adaugă că FBI a deschis o anchetă.

UPDATE: Aproximativ 20 de oameni au fost răniţi, iar o persoană a murit în urma incidentului produs la News York, unde o maşină a intrat într-un grup de pietoni în Times Square, a declarat joi un oficial în domeniul aplicării legii pentru The Associated Press. Şoferul vehiculului, care a fost reţinut, este suspectat că a condus maşina în timp ce se afla în incapacitatea de a face acest lucru, adică în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor.

UPDATE: Cel puţin un mort şi 12 răniţi, după ce un bărbat a intrat cu un vehicul într-un grup de pietoni, în New York / Poliţie: Incidentul rutier din New York nu este act terorist.

UPDATE: Cel puţin 13 persoane primeau joi îngrijiri în Times Square, la New York, după ce au fost rănite de un vehicul care a intrat în pietoni, părând că ar fi ucis o persoană, după care şoferul a fost reţinut, scrie BBC News.

Vehicului ar fi intrat pe trotuar într-o zonă frecventată de turişti, la intersecţia dintre 7th Avenue and 45th St.

Poliţia ar fi anunţat că şoferul ar fi „pierdut controlul volanului” şi că ar fi vorba despre un accident.

UPDATE: Conform unor surse citate de presa americană, şoferul a fost imobilizat şi reţinut. Potrivit martorilor, pare a fi un incident deliberat. Poliţia analizează circumstanţele producerii incidentului rutier, neexcluzând nicio ipoteză.

O mașină a intrat în plin în mulțime, joi, la Time Square, în New York. Mai multe persoane au fost rănite şi cel puţin o persoană a murit.

LIVE VIDEO

 

Șoferul mașinii a fost arestat, potrivit Reuters. Accesul a fost blocat în clădirile în vecinătatea cărora s-a petrecut incidentul. Poliția i-a sfătuit pe oameni să rămână în casă.

View image on Twitter
 

Departamentul Poliţiei din New York a oprit circulaţia în zonă.

În anii 2016 și 2017, au mai avut loc astfel de incidente grave:

7 aprilie 2017 — Rakhmat Akilov, un etnic tadjik care în perioada șederii sale în Suedia a ajuns sub influența unei celule tadjice a grupării Statul Islamic, a intrat cu un camion în mulțimea de pe o stradă comercială din centrul orașului Stockholm. Cinci persoane au murit și 15 au fost rănite.

 

22 martie 2017 — Khalid Masood a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster din Londra. După ce a reușit să înjunghie un polițist, a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate. Polițistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite. În total, au murit cinci oameni și au fost răniți peste 50. Printre cei decedați, se numără o româncă, grav rănită în ziua atacului și decedată la 7 aprilie. Un alt cetățean român a fost rănit.

8 ianuarie 2017 — un camion a intrat într-un grup de soldați israelieni în zona Armon Hanatziv în Ierusalimul vechi, una dintre locațiile intens circulate. Au murit patru persoane, 15 fiind rănite. Poliția a anunțat că nu a fost vorba despre un accident.

19 decembrie 2016 — un camion a intrat într-un târg de Crăciun din centrul Berlinului, făcând 12 morți și 56 de răniți. Autorul, Anis Amri, a fost ucis prin împușcare de poliția italiană, la Milano, patru zile mai târziu.

14 iulie 2016 — Mohamed Lahouaiej Bouhlel, aflat la volanul unui camion, a comis un carnagiu la Nisa, pe Promenade des Anglais, în plină desfășurare a festivităților de Ziua Națională a Franței. Au fost ucise 86 de persoane și rănite 434 de persoane. Printre cei decedați s-a numărat un român, alți 4 conaționali fiind răniți.