O nouă BOMBĂ în fotbal. Victor Piţurcă este urmărit penal

Curtea de Apel Bucureşti a decis că trebuie să se facă noi verificări în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, existând suspiciuni de producere a unor fapte penale. Între cei urmăriţi penal se numără Victor Piţurcă şi Dorin Sabău.

25 mart. 2014, 12:53
O nouă BOMBĂ în fotbal. Victor Piţurcă este urmărit penal

Selecţionerul Victor Piţurcă şi Dorin Sabău sunt urmăriţi penal în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova.

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a depus mai multe plângeri împotriva celor pe care îi consideră vinovaţi de dezafilierea echipei, fapt care a condus la plecare tuturor jucătorilor, liberi de contract, fără ca el să încaseze vreun ban. Victor Piţurcă a fost antrenor la Universitatea Craiova în 2010.

Universitatea Craiova a fost dezafiliată în iulie 2011, însă actul care a desfiinţat-o a fost practic un contract semnat cu Victor Piţurcă, în primăvara lui 2010. Acesta prevedea obligaţii financiare uluitoare din partea lui Adrian Mititelu, pe care acesta nu le-a putut onora, comisiile FRF l-au obligat pe patronul oltean la respectarea contractului, iar ulterior Universitatea Craiova a fost dezafiliată.

Printre altele, Victor Piţurcă ar fi trebuit să primească 5 milioane de euro net dacă era demis. Piţurcă a fost dat afară de la Universitatea Craiova pe 11 ianuarie. Consiliul de Administraţie al grupării oltene a decis, în 9 februarie, să-i rezilieze contractul de muncă, pentru abateri disciplinare, el adresându-se atunci comisiilor federale şi cerându-şi drepturile financiare prevăzute în contract.

Piţurcă a solicitat daune în valoare de 12 milioane de euro, însă membrii Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor i-au admis doar în parte cererea, obligându-l pe Mititelu să-i plătească aproape 7 milioane euro.

Citeşte şi Adrian Mititelu rămâne PE DRUMURI. Casa, hotelul şi alte bunuri imobile îi vor fi scoase la licitaţie

În urma deciziei de marţi, Curtea de Apel Bucureşti a dispus trimiterea înapoi a cauzei la Direcţia Naţională Anticorupţie şi a dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, iniţiere şi constituire de grup organizat.

În urmă cu aproximativ 4 luni, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a admis plângerea Universităţii Craiova şi a dispus trimiterea în judecată, alături de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir Dumitru şi a celorlalţi membri ai Comitetului Executiv care au decis dezafilierea Universităţii Craiova.