O profesoară de la o şcoală din Petroşani, diagnosticată cu TBC. Peste 150 de elevi, testaţi medical pentru tuberculoză

Peste 150 de elevi şi cadre didactice de la o şcoală generală din Petroşani au fost testaţi medical după ce o profesoară din cadrul unităţii de învăţământ a fost diagnosticată cu TBC şi internată la spitalul din localitate.

21 ian. 2019, 08:34
O profesoară de la o şcoală din Petroşani, diagnosticată cu TBC. Peste 150 de elevi, testaţi medical pentru tuberculoză

„Bolnava a fost internată în secţia de pneumoftiziologie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani. Conform metodologiei în vigoare, au fost investigate din punct de vedere medical toate persoanele cu care pacienta a venit în contact direct. În cazul familiei, niciuna dintre cele 12 persoane nu prezintă boala”, a declarat luni, pentru AGERPRES, medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

În cadrul testelor medicale au mai fost incluşi colegii profesoarei şi elevii de la clasele la care aceasta a predat şi au fost în contact direct. Rezultatele analizelor urmează să fie comunicate în următoarele zile.

De asemenea, conducerea şcolii din Petroşani a comunicat că toate sălile de clasă au fost dezinfectate, în conformitate cu metodologia transmisă de autoritatea de sănătate publică.