O româncă a născut de două ori în jumătate de an. Cum a fost posibil aşa ceva

Numai în România se poate întâmpla. O femeie a născut de două ori în jumătate de an. Asta dacă e să ne luam după certificatele de naştere ale celor doi copii.

22 nov. 2016, 07:38
O româncă a născut de două ori în jumătate de an. Cum a fost posibil aşa ceva

O femeie din Corbasca s-a trezit că are doi copii născuţi în acelaşi an. Un asistent social in cadrul Primariei Corbasca a descoperit unul dintre copii când lucra in invatamânt, la scoala din Bacioiu, Corbasca. Era trecuta in catalog cu un alt nume, cel al mamei preluat dupa casatorie.

„In catalog aparea sub numele C. Adelina, fara CNP. Am intrebat dirigintele clasei si mi-a spus ca fata nu are certificat de nastere”, spune Tabacaru. In 2014, a inceput sa strânga documentele necesare in instanta pentru inregistrarea tardiva a nasterii.

Vezi si: Strigăt disperat al unei mame din Vaslui. Femeia este acuzată de fostul soţ că şi-a răpit copiii

„Bunicul fetei mi-a adus certificatul medical constatator al nascutului viu, emis de Maternitatea Bacau, cu data de 21 aprilie 2003 – an de nastere care ulterior s-a constatat ca a fost trecut gresit.

Insa, la acel moment, nu stiam si nici nu mi-as fi imaginat vreodata ca o institutie poate sa faca o asemenea greseala. Pe baza acestui certificat am inceput demersurile in instanta. Anul trecut, s-a dat decizie pentru eliberarea certificatului de nastere. Mama fetei nu era casatorita legal când a nascut-o. Ulterior, s-a casatorit si are patru copii. In momentul in care Adelina a obtinut certificatul de nastere, parintii s-au intors din Germania, unde lucreaza temporar, pentru a-i face si ei pasaport. Au mers la Serviciul Pasapoarte Bacau si acolo s-a descoperit eroarea din acte. Unei doamne politiste i-a sarit in ochi anul de nastere care aparea si in certificatul unei surori a fetei – Adelina figura ca era nascuta in aprilie 2003, iar sora ei, Sefora, in septembrie 2003! Or, nu se poate ca doua surori sa se nasca in acelasi an, la diferenta de câteva luni. Din acest motiv, nu s-a putut face nici pasaport”, explica Tabacaru, potrivit desteptarea.ro.

Au fost reluate demersurile pentru eliberarea unui certificat cu date corecte. S-a obtinut de la Evidenta Populatiei confirmarea ca mama fetei figureaza cu o nastere in data de 21 aprilie 2002 – data corecta, iar Maternitatea Bacau a emis un nou certificat medical constatator al nascutului viu.