O studentă şi-a susţinut teza în lenjerie intimă, în faţa clasei. Motivul este HALUCINANT FOTO

O studentă s-a dezbrăcat până la lenjeria intimă în timpul prezentării tezei sale, în semn de protest faţă de comentariile unui profesor care i-ar fi reproşat că şi-a ales o vestimentaţie inadecvată care „distrage atenţia bărbaţilor“ de la lucrarea sa.

15 mai 2018, 07:53

Letitia Chai, studentă la Universitatea Cornell din Ithaca, New York, şi-a scos hainele în timpul prezentării lucrării sale, transmisă live pe Facebook, pentru a se opune „covingerilor opresive şi discriminării”. Tânăra a pus la cale protestul după ce profesorul ei i-a atras atenţia în legătură cu alegerea hainelor în timpul unui test, spunându-i că „pantalonii sunt prea scurţi”. Descriind incidentul într-un post de pe Facebook, Chai a scris:

„A continuat să-mi spună în faţa întregii clase că distrag atenţia bărbaţilor de la conţinutul prezentării mele către corpul meu”. „Cred că am fost atât de surprinsă, încât nu ştiam cum să răspund”, a declarat ea pentru Cornell Sun. Chai spune că unii dintre studenţii prezenţi în clasă au fost, de asemenea, surprinşi de comentariul, însă un student internaţional a fost de acord cu profesorul şi i-a spus că are „o obligaţie morală să se îmbrace mai conservator” din respect pentru auditoriul ei.

După ce a părăsit sala de clasă, profesoara a ieşit să vorbească cu ea şi, potrivit spuselor studentei, a întrebat-o ce ar spune mama ei despre vestimentaţia sa. „Ce ar crede mama? Mama mea este o profesoară şi predă cursuri despre feminism, genuri şi sexualitate. Ea şi-a dedicat viaţa pentru susţinerea oamenilor în toate identităţile de gen, aşa că mama n-ar avea nimic împotriva pantalonilor mei scurţi”, a mai scris tânăra. Când a fost întrebată ce are de gând să facă în privinţa incidentului, Chai a răspuns: „Voi oferi cel mai bun discurs al vieţii mele”.

Aşa că fata şi-a invitat prietenii virtuali să o susţină în ziua prezentării tezei şi le-a cerut să se dezbrace până la lenjerie, împreună cu ea, în timpul prezentării sale de 15 minute. Evenimentul a fost transmis live pe Facebook, în timp ce Chai şi-a scos hainele, iar unii dintre studenţii din sală i-au urmat exemplul în semn de susţinere.

Ea a spus publicului, format din câteva zeci de persoane, că aceasta a fost o chemare la „solidaritate” cu studenţi ca ea, cărora li s-a cerut „să-şi pună la îndoială înfăţişarea pentru confortul celorlalţi”.