O tânără avea un tic de care nu mai putea scăpa: rosul unghiilor. Este INCREDIBIL ce a păţit din cauza acestui gest banal

O tânără care își rodea unghiile de la mâini foarte des a dezvoltat un tip rar de cancer din cauza obiceiului pe care îl avea.

07 sept. 2018, 16:30

Courtney Whithorn, 20 de ani, a început acest tic nervos după ce a fost tachinată la școală. Deși s-a speriat atunci când degetul mare de la mână s-a făcut negru, adolescenta jenantă nu a spus despre acest lucru nici familiei și nici prietenilor ei, purtând unghii false timp de patru ani, potrivit metro.co.uk.

Dar studenta la psihologie a provocat atât de mult rău unghiei ei încât a dezvoltat un tip rar de cancer numit melanom acral lentiginos.

De când a primit diagnosticul, Courtney a trecut prin patru operații. Acum o săptămână, în ciuda eforturilor făcute de medici, a fost necesară amputarea degetului mare. „Când te gândești la câți copii își rod unghiile este o nebunie că s-a ajuns la asta”, spune tânăra.

În urmă cu doi ani, presa britanică a relatat cazul unui bărbat de 40 de ani care a murit pentru că și-a ros unghiile mult timp. Mai exact, decesul a survenit pe fondul unei septicemii cauzate de lezarea gravă a pielii din jurul unghiilor.

Sursa: libertatea.ro