O ursoaică a rămas captivă într-un container de gunoi. Jandarmii au reuşit să o salveze

O ursoaică rămasă captivă într-un container de gunoi aflat în apropierea gării din staţiunea Băile Tuşnad a fost eliberată cu ajutorul jandarmilor, a informat duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, Gheorghe Suciu.

17 iun. 2018, 07:40
O ursoaică a rămas captivă într-un container de gunoi. Jandarmii au reuşit să o salveze

Potrivit sursei citate, evenimentul a fost sesizat în jurul orei 03,00 prin apel la numărul 112.

„În jurul orei 03,00, un bărbat a sunat prin intermediul SNUAU 112 pentru a anunţa că în apropierea gării din staţiunea Băile Tuşnad, într-unul dintre containerele de gunoi este captivă o ursoaică.

O grupă din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil s-a deplasat la faţa locului, au asigurat zona şi au constatat că în container se află blocată o ursoaică, iar în pădurea din apropiere se află puii acesteia. Jandarmii, împreună cu cetăţeanul care a sunat la 112 şi cu ajutorul troliului de pe maşina de teren a acestuia, au reuşit ridicarea capacului tomberonului şi eliberarea ursoaicei, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Acţiune emoţionantă a jandarmilor şi vânătorilor din Harghita. O ursoaică agitată, ajutată să-şi găsească puii pierduţi

După ce şi-a găsit cei trei pui, animalul a părăsit zona, îndreptându-se către pădurea din apropiere. Acţiunea a durat aproximativ o oră, iar în urma incidentului nimeni nu a fost rănit”, a declarat Gheorghe Suciu.