OFICIAL. Ce s-a discutat la şedinţa CSAT convocată de Iohannis în lipsa lui Ponta

Klaus Iohannis a convocat joi, în absenţa lui Victor Ponta, şedinţa CSAT. Reuniunea a durat aproape o oră. Administraţia Prezidenţială nu a oferit, înainte de şedină, detalii legate de ordinea de zi, aşa cum se proceda până acum. Într-un comunicat dat publicităţii la finalul şedinţei, se arătă că printre temele discutate se numără "evoluţiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO" şi problema defrişărilor ilegale.

30 iul. 2015, 13:17
OFICIAL. Ce s-a discutat la şedinţa CSAT convocată de Iohannis în lipsa lui Ponta

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a încheiat, joi, după o oră de discuţii, în lipsa premierul Victor Ponta, care se află în concediu în Statele Unite ale Americii. Administraţia Prezidenţială nu a comunicat agenda şedinţei CSAT şi nici nu au fost făcute publice imagini de la începutul şedinţei, aşa cum se obişnuieşte înaintea unor astfel de reuniuni.

La finalul reuniunii, Administraţia Prezidenţială a emis un comunicat de presă în care prezintă temele dezbătute.

„Membrii Consiliului au analizat evoluţiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional şi consecinţele pentru România ale acestor evoluţii, precum şi preocupările mai ample la nivel aliat faţă de riscul escaladării situaţiei din proximitatea geografică sudică a Alianţei Nord-Atlantice.

De asemenea, în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, au fost analizate riscurile şi vulnerabilităţile la adresa patrimoniului forestier naţional, determinate de defrişările ilegale, cu impact major asupra climatului de afaceri şi, implicit, în planul prejudicierii bugetului general consolidat de stat„, precizează Administraţia Prezidenţială.

CITEŞTE ŞI De ce a convocat Iohannis şedinţa CSAT în lipsa lui Ponta: „Probabil a apărut o URGENŢĂ majoră”

Conform sursei citate, la şedinţă au participat vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanţelor publice, Eugen Orlando Teodorovici, directorul SRI Eduard Hellvig, directorul SIEl Mihai-Răzvan Ungureanu, şeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională,  Ion Oprişor și secretarul CSAT, general de brigadă Mihai Şomordolea.