Lia Olguţa Vasilescu, în AREST la domiciliu: „Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită” UPDATE

Magistraţii de la Tribunalul București a respins, joi, cererea DNA de arestare preventivă a primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, aceasta fiind plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Edilul a declarat că va contesta decizia judecătorilor. Olguţa Vasilescu este acuzată de luare de mită, spălare de bani şi folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani.

31 mart. 2016, 07:30
Lia Olguţa Vasilescu, în AREST la domiciliu: „Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită” UPDATE

UPDATE ora 23.00 Lia Olguţa Vasilescu a ajuns în Craiova, unde va sta în arest la domiciliu timp de 30 de zile. Aceasta le-a declarat jurnaliştilor că şi-a avertizat angajaţii de la Primărie, timp de patru ani, să nu ia mită, iar acum ea, care spune că nu a pus „mâna pe bani”, trebuie sa facă faţă unor acuzaţii de luare de mită şi spălare de bani.

Când intri într-un mandat de politician, trebuie să te aştepţi la orice. Patru ani le-am spus angajaţilor, nu puneţi mâna pe bani, niciodată să nu luaţi mită, pentru că altceva nu are ce să vi se întâmple şi iată că eu nu am pus mâna pe bani şi cu toate acestea sunt nişte acuzaţii la adresa mea„, a declarat Olguţa Vasilescu.

Primarul a mărturisit că arestul la domiciliu este o „perioada meritată” pentru ea, pentru că îşi va petrece timpul cu familia. „E o perioadă meritată pentru mine din punct de vedere al familiei. Îmi luasem oricum două săptămâni de concediu pentru campanie. Acum am o lună pentru familia mea„, a conchis Olguţa Vasilescu.

UPDATE ora 16.20 Lia Olguţa Vasilescu a fost plasată în arest la domiciliu, potrivit România TV. Decizia nu este definită, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Instanţa a decis arestul al domiciliu. Vom contesta decizia. Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Nici măcar procurorul, astăzi, nu a spus că în sarcina mea s-ar fi reținut vreo mită de bani, adică aș fi luat bani de undeva„, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti.

Întrebată despre condiţiile din arestul Poliţiei Capitalei, primarul a spus că „nu a avut probleme în arest”. „Toată lumea în arestul central s-a comportat frumos cu mine. Eu fac concediile în cort, nu am nicio problemă„, a adăugat Olguţa Vasilescu.

Eu construiesc un stadion, un spital, foarte multe lucruri, în Craiova. Din toate astea se câştigă capital electoral. O să ajungem ca noi primarii să nu mai facem nimic„, a mai precizat Lia Olguţa Vasilescu.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a stabilit cercetarea în stare de arest la domicliu a primarului Craiovei Lia Olguţa Vasilescu este soţul judecătorei Geanina Terceanu, arestată preventiv la cererea DNA, potrivit unor surse judiciare, citate de news.ro.

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au judecat, joi, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventiva, pentru 30 de zile, a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, reţinută miercuri de DNA pentru patru infracţiuni de luare de mită, folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infracțiuni) şi spălare de bani.

Citeşte şi: Lia Olguţa Vasilescu, REŢINUTĂ de procurorii DNA Bucureşti. Joi se decide arestarea preventivă

În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic. ‘Donațiile’ respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condițiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Într-un context diferit, în cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu„, se arată în comunicatul DNA.