Olguţa Vasilescu: Mihai Tudose va avea obligaţia să ne arate că nu are dublă comandă. Ne-a spus că singura comandă e la PSD

Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat luni, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că premierul propus al PSD, Mihai Tudose, va avea obligaţia să le arate colegilor săi, într-un termen cât mai scurt, că nu are dublă comandă, el dând garanţii că singura comandă pe care o are este la partid.

26 iun. 2017, 11:01
Olguţa Vasilescu: Mihai Tudose va avea obligaţia să ne arate că nu are dublă comandă. Ne-a spus că singura comandă e la PSD

Întrebată dacă Mihai Tudose are „dublă comandă”, Olguţa Vasilescu a răspuns negativ.

„A fost întrebat azi de către membrii CEx-ului, pe mine cred că nu mă bănuieşte nimeni de legături cu oameni ai sistemului, de aceea pot să susţin cu fruntea sus toate aceste lucruri. Tocmai pentru că planează anumite suspiciuni asupra domniei sale, va avea obligaţia într-un termen cât mai scurt să ne arate că nu are dublă comandă. De altfel, a fost întrebat foarte tranşant de către membrii CEx-ului şi a dat garanţii că singura comandă pe care o are este la PSD. Nu există niciun motiv, deocamdată, să ne facem probleme că domnul Mihai Tudose ar avea o dublă comandă”, a afirmat ministrul demisionar, conform News.ro.

Vicepreşedintele PSD a mai spus că social-democraţii au certitudinea că preşedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea de premier al social-democraţilor, în persoana lui Mihai Tudose. „Noi avem certitudinea că azi, după ce vom merge la Cotroceni cu această propunere, domnul preşedinte Klaus Iohannis o va aproba, pentru că vineri ar trebui să avem prima şedinţă de guvern, înainte de data de 1 iulie. Sunt foarte multe OUG care trebuiec să fie adoptate înainte de această dată”, a conchis Lia Olguţa Vasilescu.

Citeşte şi: Mihai Tudose este propunerea PSD pentru funcţia de premier. Ce notă a primit Tudose la evaluarea lui Dragnea

Mihai Tudose (49 de ani), propus PSD să conducă Guvernul, este deputat la al cincilea mandat, vicepreşedinte PSD, şi a fost în două rânduri ministru al Economiei, inclusiv în Cabinetul Grindeanu. Potrivit evaluării PSD care a dus la căderea Guvernului, el nu a avut nicio măsură îndeplinită din programul de guvernare. Tudose a fost acuzat de plagiat în teza sa de doctorat susţinută la Academia Natională de Informaţii “Mihai Viteazul”, sub îndrumarea fostului ministru Gabriel Oprea. De altfel, Mihai Tudose a şi cerut, în urma acestui scandal, retragerea titlului de doctor.

Mihai Tudose a preluat portofoliul Economiei în februarie, după prima remaniere a guvernului Grindeanu. La evaluarea PSD, Ministerul Economiei a apărut cu nicio măsură îndeplinită din programul de guvernare. Cu toate acestea, Liviu Dragnea susţinea, în iunie, că a primit asigurări de la Mihai Tudose că va finaliza în două săptămâni proiectul referitor la Fondul Suveran de Dezvoltare.

Tudose a absolvit cursuri ale Academiei Naţionale de Informaţii. Liviu Dragnea a fost întrebat dacă acest lucru nu îi scade şansele lui Tudose, având în vedere că şeful PSD nu voia în fruntea Guvernului oameni care au avut orice fel de legătură cu servicii de informaţii, el afirmând ironic că şi alţi premieri au absolvit astfel de cursuri, făcând referire la Sorin Grindeanu.

„Nu vreau să fiu răutăcios, dar alt premier, zilele trecute, se vorbea foarte bine, chiar dacă avea această şcoală”, a spus Dragnea.

De altfel,  Tudose declara în aprilie 2016 pentru News.ro, că nici nu este ofiţer acoperit şi nici nu îşi doreşte să preia puterea în PSD. El răspundea astfel acuzaţiilor lui Victor Ponta conform cărora „ofiţerii” vor să preia puterea în partid şi conform cărora se referă la un vicepreşedinte al partidului, fost ministru.

”Nu sunt ofiţer acoperit şi nu-mi doresc să preiau puterea în partid. Sunt deja puţin iritat de acest lucru. (…) Dacă are ceva de spus, să o spună cu subiect şi predicat: cine, cum. Să o dovedească. E avocat. Ştie despre ce vorbeşte. Aşa cum şi el a fost acuzat de aşa ceva. (…) Să spună: «Uite, e Popescu sau Rovana sau nu ştiu cine. Uite ăştia sunt, doi, trei», dar să spună cu subiect şi predicat. Există instrumente legale, dar fă-i şi proba, că dacă doar spui aşa”, a declarat atunci Tudose pentru News.ro.