Olguţa Vasilescu, dezvăluiri despre noile grile salariale. Medicii ajung la 10.000 de euro pe lună, dar vor fi şi salarii care scad

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a vorbit miercuri seraa la România TV despre legea salarizării, spunând că în prezent sunt cazuri aberante care vor fi rezolvate prin noua lege.

24 mai 2017, 20:22
Olguţa Vasilescu, dezvăluiri despre noile grile salariale. Medicii ajung la 10.000 de euro pe lună, dar vor fi şi salarii care scad

Olguţa Vasilescu a spus că sunt angajaţi la anumite primării care câştigă 4.000 de euro pe lună, în prezent. „Aici sunt două motive de panică, şi anume că îşi pot pierde slujbele sau că se vor diminua salariile. Nu au de ce să se teamă angajaţii din primării decât cei care au salarii peste ceea ce există în grilă. Un primar de mare municipiu are 13.000 de lei, iar tu ca funcţionar ai 20.000, e clar că nu poţi să rămâi aşa. În nicio primărie din românia salariul primarului nu e cel mai mare„, a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Autorităţile fac eforturi să aducă medicii români înapoi în ţară, iar Lia Olguţa Vasilescu speră că noile salarii, care vor ajunge chiar şi la 10.000 de euro pe lună, îi vor convinge să revină în România. „Este salariul, după care adăugăm sporurile, vechimea şi ajungem pe la 6.000 (de euro)…se ajunge şi la 10.000 (euro), la medici. E o tragedie ce se întâmplă în momentul de faţă. Dacă nu luăm aceste măsuri, în perioada următoare nu mai putem să vorbim de sistemul sanitar din România„, a mai spus Olguţa Vasilescu, la România TV.

O veste bună vine şi pentru cei care au în familie persoane cu handicap mintal. Executivul vrea ca rudele să nu mai plătească tratamentul, internarea şi toate aceste costuri să fie suportate de stat.