Operaţii sistate în Spitalul Judeţean Braşov: Cu această problemă se confruntă toate spitalele din ţară

Spitalul Judeţean Braşov a anunţat medicii unităţii că, în perioada 11-14 iulie, vor fi sistate toate operaţiile pentru pacienţii cu afecţiuni cronice deoarece spitalul este în criză de anestezice.

08 iul. 2016, 08:16
Operaţii sistate în Spitalul Judeţean Braşov: Cu această problemă se confruntă toate spitalele din ţară

Managerul Spitalului Judeţean Braşov, dr. Carmen Daniela Neculoiu, a anunţat încă de luna trecută că spitalul este în criză de miorelaxante necesare pentru anestezii generale în cazul unor intervenţii chirurgicale pe creier, torace sau abdominale.

Spitalul a făcut comandă pentru anestezici, care ar fi trebuit să sosească la sfârşitul lunii iunie, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar în prezent spitalul se află în criză de anestezice.

„Cu această problemă se confruntă toate spitalele din ţară, din cauza producătorilor şi a distribuitorilor. Sunt trei produse miorelaxante de care avem nevoie, ale unor firme diferite. Într-un caz, producătorul nu mai distribuie în România. Altul are discontinuitate în producţie şi livrare, iar al treilea nu mai are deloc”, a spus dr. Neculoiu, potrivit Mediafax.

Totuşi, există promisiuni de la Ministerul Sănătăţii că până pe data de 15 iulie vor fi trimise noi stocuri de anestezice, potrivit sursei citate.