Ordonanţa care amână plata cu două luni a impozitului pe clădiri, publicată în Monitorul Oficial

Ordonanţa de urgenţă care amână termenele de depunere a declaraţiei cu impozitul pe clădiri datorat la bugetul local şi termenele de plata ale impozitului pe cladiri, terenuri, mijloace de transport a fost publicată în Monitorul Oficial.

29 mart. 2016, 05:48
Ordonanţa care amână plata cu două luni a impozitului pe clădiri, publicată în Monitorul Oficial

O alta prevedere normativa foarte importanta se adreseaza unitatilor administrativ teritoriale, ce pot solicita imprumuturi pentru cofinantarea cheltuielilor la proiectele sustinute din fonduri europene, cu termen de implementare 30 iunie 2016, scrie Hotnews.ro.

Astfel, persoanele fizice care au în proprietate clădiri nerezidențiale și/sau mixte, precum și firmele care dețin orice tip de clădiri trebuie să depună declarațiile la direcțiile de taxe locale până la 31 mai.

În același timp, primul termen de plată a fost stabilit pentru 30 iunie, în loc de 31 martie, urmând ca cei care plătesc impozitul integral până la această dată să beneficieze de reducerea de la până la 10%, acordată prin decizie a consiliilor locale.

Actul normativ cuprinde doua sectiuni distincte, astfel:

a) prevederi privind identificarea unor surse de finantare pentru cofinantarea proiectelor finantate din fonduri europene;

b) o modificare a Codului fiscal cu privire la prorogarea termenelor de depunere a declaratiilor privind impozitul pe cladiri si pe mijloace de transport la bugetul local, respectiv a termenului de plata pentru aceste impozite.