Pagube de 24 de milioane de lei în urma inundaţiilor din Vaslui. Prefectura cere despăgubiri din Fondul de Intervenţii al Guvernului

Pagubele provocate în judeţul Vaslui de inundaţiile din septembrie au fost evaluate la peste 24 de milioane de lei, fiind afectaţi peste 255 de kilometri de drumuri şi 23 de poduri şi podeţe. Prefectura Vaslui a înaintat un raport Guvernului prin care solicită despăgubiri de la Fondul de Intervenţii.

08 nov. 2016, 19:16
Pagube de 24 de milioane de lei în urma inundaţiilor din Vaslui. Prefectura cere despăgubiri din Fondul de Intervenţii al Guvernului

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, inundaţiile de la mijlocul lunii septembrie au afectat 22 de  comune din judeţ, precum şi oraşul Negreşti, valoarea totală a pagubelor ridicându-se la 24 de milioane de lei.

Comisiile de evaluare a daunelor provocate de ploile torenţiale au constatat, în urma anchetelor efectuate în teren, că au fost afectaţi 61,7 kilometri de drumuri judeţene, 70 de kilometri de drumuri comunale şi 123,6 de kilometri de drumuri săteşti, scrie news.ro.

De asemenea, inundaţiile din luna septembrie au distrus sau avariat 11 poduri şi 12 podeţe, iar 16 fântâni au fost inundate.

”Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui au aprobat solicitarea sumei de 24 milioane de lei din Fondul de Intervenţie al Guvernului pentru refacerea infrastructurii afectate”, a declarat, marţi, prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan.

Cele mai afectate de inundaţiile din luna septembrie au fost comunele din jumătatea de nord a judeţului Vaslui.