Panică în Australia. 80 de persoane au fost strivite de mulţime la un festival de muzică VIDEO

Aproape 80 de persoane au fost strivite de mulțime la un festival de muzică în Australia, pe coasta de sud-vest a statului Victoria.

31 dec. 2016, 07:51
Panică în Australia. 80 de persoane au fost strivite de mulţime la un festival de muzică VIDEO

Dintre cei răniţi, 19 se află în stare mai gravă şi au necesitat spitalizarea, însă medicii afirmă că leziunile acestora nu sunt de natură dă le pună vieţile în pericol.

Potrivit poliției din statul Victoria, incidentul a avut loc la Lorne, la 140 de kilometri de Mebourne. El s-a produs ca urmare a faptului că spectatorii din centrul incintei au încercat să părăsească în număr mare cortul în care se desfăşura festivalul. Martorii spun că zeci de persoane aflate în zona de ieşire s-au prăbuşit ca piesele de domino, sub presiunea mulţimii care îi împingea.

19 femei și șase bărbați,în marea lor majoritate adolescenţi, au ajuns la spital cu fracturi de şold, picior şi bazin, leziuni la nivelul capului şi al feţei, tăieturi şi arsuri.

Victimele îi acuză pe organizatori că uşile de evacuare din incintă au fost foarte înguste. „Am văzut astfel de incidente în străinătate, cu consecințe tragice, și suntem mulțumiți de faptul că nu există nici un deces„, a declarat comandantul responsabil pentru sanatatea în statul Victoria, Paul Holman.