Papa Francisc, declaraţii uluitoare: Este mai bine să fii ateu decât …

Papa Francisc a adus joi încă o critică la adresa unora dintre membrii Bisericii Catolice sugerând că e mai bine ca o persoană să fie atee decât să se afle printre "numeroșii" catolici care, după cum a spus suveranul pontif, duc o viață dublă ipocrită, informează Reuters.

23 feb. 2017, 15:31
Papa Francisc, declaraţii uluitoare: Este mai bine să fii ateu decât …

În cadrul unor comentarii spontane făcute în la slujba de dimineață susținută la reședința sa privată, Papa Francisc a spus: „Este scandalos să spui una și să faci alta. Asta este o viață dublă”.

El a adăugat că „există cei care spun: ‘Sunt foarte catolic, merg întotdeauna la slujbă, sunt în asociația aia sau cealaltă’, însă unii dintre ei ar trebui să spună și că „viața mea nu este creștină, nu le dau angajaților mei salarii corecte, exploatez oameni, fac afaceri necurate, (mă ocup cu — n.r.) spălare de bani, (duc — n.r.) o viață dublă”, potrivit unei transcrieri a Radio Vatican.

„Sunt mulți catolici care sunt astfel și scandalizează”, a adăugat liderul Bisericii Catolice care numără 1,2 miliarde de membri adăugând: „De câte ori nu am auzit cu toții oameni care spun ‘dacă acea persoană este catolică, e mai bine să fii ateu”, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Papa Francisc, fermecat de un bebeluş costumat în haine papale. Ce GEST a făcut Suveranul Pontif VIDEO

De la alegerea sa în fruntea Bisericii Catolice, Papa Francisc a susținut în repetate rânduri că persoanele catolice, atât preoții cât și laicii, ar trebui să practice ceea ce predică religia lor.

În astfel de predici spontane, Suveranul Pontif a condamnat abuzul sexual al copiilor de către preoți ca fiind echivalentul unei „slujbe satanice”, a spus că membrii Bisericii Catolice ce fac parte din această mafie ar trebui să se autoexcomunice și le-a atras atenția propriilor cardinali să nu „huzurească”, mai arată sursa citată.

La nici două luni după alegerea sa, papa Francisc a declarat că persoanele catolice ar trebui să privească ateii ca pe niște oameni buni dacă fac lucruri bune.