Papa Francisc vrea o Biserică apropiată de suferinţele omului

Papa Francisc a mărturisit joi că visează la o Biserică apropiată suferințelor omului, "la o Biserică milostivă", în mesajul său adresat în pregătirea celei de-a IX-a Întâlniri Mondiale a Familiilor 2018, care va avea loc anul viitor între 22 și 26 august la Dublin.

30 mart. 2017, 16:03
Papa Francisc vrea o Biserică apropiată de suferinţele omului

În perspectiva întâlnirii din Irlanda, sub titlul „Evanghelia familiei, bucurie pentru lume”, Papa a propus ca familiile să reflecteze mai profund la conținutul exortației apostolice Amoris laetitia care devine astfel o „magna charta” a întregii Întâlniri.

Amoris laetitia nu cere o simplă actualizare a pastorației familiale, ci mult mai mult: un nou mod de a trăi Biserica, un nou mod de a realiza acea iubire care face fericită viața poporului lui Dumnezeu, a familiilor și a societății însăși. În acest sens, Întâlnirea de la Dublin asumă o caracteristică deosebită față de celelalte Întâlniri Mondiale.

Papa Francisc i-a îndemnat cu putere pe europeni să-și regăsească vocația umanistă, să retrăiască pasiunea misionară care a făcut posibil progresul și dezvoltarea, să renunțe la tentația de a ridica ziduri și să retrăiască aventura extraordinară de a construi punți între culturi și credințe, potrivit Agerpres.

Citeşte şi O fetiţă de trei ani i-a „furat'” papei Francisc tichia albă de pe cap VIDEO

Nu este ușor să fii părinte în lumea de azi. Exortația apostolică a Papei Francisc conține multe elemente care pot să-i inspire și să-i însoțească pe părinți. Amoris laetitia conține numeroase sfaturi pentru educația copiilor. În fața numeroaselor provocări ale culturii schimbate a căsătoriei și a familiei, Biserica este chemată să însoțească familiile în mod nou pentru a le permite să trăiască o experiență mai profundă a bucuriei Evangheliei trăite în familie.

Papa Francisc a ținut totodată să mulțumească în mesajul său Arhidiocezei din Dublin și întregii națiuni irlandeze pentru generozitatea, ospitalitatea și eforturile pe care le implică organizarea unui eveniment de asemenea amploare.