Parc închis după inaugurare de frica vandalilor

Situație nemaiîntâlnită într-o localitate din Constanța, un parc a fost închis imediat după inaugurare de teama vandalilor. Primarul a cheltuit 200.000 de euro pentru amenajare, dar tot el a decis să pună lacătul pe porţi. Edilul susţine că va lăsa oamenii în parc doar după ce va instala camere de supraveghere

08 mart. 2016, 08:07
Parc închis după inaugurare de frica vandalilor

Parcul de 200.000 de euro din Topraisar este dotat cu multe locuri de joacă moderne, s-au plantat puieţi şi plante de tot felul, bănci la tot pasul dar şi sistem de iluminat alimentat de panouri fotovoltaice.

De teamă să nu fie distrus, primarul a decis să închidă parcul imediat după inaugurare.

„Nu acuz pe nimeni, aşa stau lucrurile, unii au mai spart câteva globuri, aţi văzut că avem iluminat cu panouri solare, mi-au spart câteva globuri, câteva becuri, au furat câteva aspersoare,” declară Stelian Gheorghe, primarul comunei Topraisar, potrivit digi24.ro.

Edilul spune că parcul va rămâne închis până când vor fi montate camere de supraveghere. Până atunci, oamenii îl pot admira doar dincolo de garduri.

„Ne ducem în oraş cu copilul. Dar alţii nu îşi pot permite. Şi chiar aşteptau, era un motiv de bucurie pentru cei mici,” spune o localnică.

Sistemul de supraveghere costă 30 de mii de euro.

„Având în vedere că noi nu avem încă Poliţie Locală s-a hotărât să mergem pe monitorizare video şi pe un contract în continuare cu o firmă de pază, care să preia funcţiile Poliţiei Locale… nu chiar să preia toate funcţiile, dar să suplinească Poliţia Locală,” precizează Stelian Gheorghe.

Cele două proiecte nu au fost încă înaintate Consiliului Local pentru a putea fi aprobate.

Citeşte şi Un primar din Timiş şi-a construit propria biserică în curte, lângă piscină