Parcare de 10 milioane de euro, inutilizabilă la Craiova. Lucrarea are multiple deficienţe VIDEO

Cea mai mare parcare din Craiova, în valoare de 10 milioane de euro, nu poate fi dată în folosinţă deşi trebuia deschisă acum şapte luni. Lucrările la parcarea subterană, făcută din bani europeni, au fost terminate, însă primăria şi pompierii au descoperit probleme grave. După ultima ploaie, un craiovean a filmat cum parcarea se umple cu apă, semn că se produc infiltraţii prin pereţi.

19 apr. 2016, 09:11
Parcare de 10 milioane de euro, inutilizabilă la Craiova. Lucrarea are multiple deficienţe VIDEO

Parcarea subternaă din Craiova este un proiect a cărui valoare este de aproximativ 10 milioane de euro. Ea ar fi trebui inaugurată la finalul anului trecut, însă procurorii au descoperit erori grave de proiectare şi au refuzat să facă recepţia.

Printre primele probleme semnalate a fost absenţa unei scări de ieşire din parcare. Apoi, cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au descoperit în peretele anti-foc nişte cabluri şi conducte care nu aveau ce să caute acolo. Mai mul decât atât, în pereţii parcării au apărut în timpul ploilor infiltraţii. 

De aceea, autorităţile au cerut proiectantului, dar şi firmei care a executat parcarea, să remedieze aceste probleme. Echipa a primit termen până la începutul lunii mai, când parcarea ar trebui să fie inaugurată. Parcarea din Craiova are o capacitate de peste 600 de locuri.