Parchetul General verifică dosarele penale în care ar fi vizat Valentin Riciu, consilier al ministrului Carmen Dan

Publicat: Duminică, 14 Ianuarie 2018 14:34 // Actualizat: Duminică, 14 Ianuarie 2018 14:34 // Sursa: romaniatv.net

Parchetul General face verificări privind ancheta efectuată în dosarele în care ar fi vizat Valentin Riciu, consilierul ministrului de Interne Carmen Dan. Potrivit unor surse judiciare, există trei dosare penale în care consilierul este vizat pentru înşelăciune, ultraj şi abuz în serviciu.

 

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) efectuează cercetări privind ancheta în cele trei dosare penale în care Valentin Riciu, consilierul ministrului Carmen Dan, este vizat.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că unul dintre dosare vizează infracţiunea de înşelăciune şi altul de ultraj, ambele instrumentate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Cel de-al treilea dosar este de abuz în serviciu, aflat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne şi fost lucrător al Brigăzii Rutiere Bucureşti, Valentin Riciu, a transmis sâmbătă, într-un raport înaintat conducerii MAI, că nu a fost şi nu este cercetat în vreun dosar penal pentru înşelăciune.

„Referitor la afirmaţiile calomnisoare apărute în spaţiul public, raportez următoarele: Nu am fost şeful numitului Stan Eugen; Nu am fost şi nu sunt cercetat în vreun dosar penal, pentru înşelăciune”, a scris Valentin Riciu, în raportul transmis conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

De altfel, Valentin Riciu mai precizează, într-un punct de vedere transmis de către Direcţia Informare şi Relatii Publice din MAI, că în ultima săptămână au apărut în spaţiul public mai multe afirmaţii false şi calomnioase împotriva sa, fie că era prieten cu Eugen Stan, fie că era şeful lui. Totodată, acesta a catalogat informaţiile potrivit cărora ar fi vizat într-un dosar pentru înşelăciune drept "o nouă mizerie".

"Am încercat să aflu care sunt probele în baza cărora se fac aceste acuzaţii. Nimic oficial, nicio probă, doar surse", a conchis Riciu.

Valentin Riciu este consilier pe domeniul sindical al ministrului Afacerilor Interne. Într-o postare pe Facebook, acesta a susţinut că poziţia sa de fost lucrător al Brigăzii Rutiere a Capitalei nu i-a creat o relaţie de prietenie cu Eugen Stan, poliţistul arestat pentru fapte de pedofilie. "Se ştie că liderul sindical, într-o unitate de poliţie are, firesc, numeroase discuţii personale cu membrii sindicatului. Este evident că poliţistul - pedofil nu avea probleme şi conflicte de muncă, el avea, cu prioritate, alte probleme şi nu avea de ce să solicite discuţii sindicale iar relaţiile colegiale cu interes sindical sunt evident calme, constructive; dar nu au de ce să devină prieteneşti. Astfel, în atmosfera acestor zile, „descoperirea” unei relaţii de prietenie tocmai cu poliţistul – pedofil este ridicolă, sau, poate cu o precisă intenţie", a scris Riciu.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6669
RON
21 Oct
noapte 11 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H