Parcul Drumul Taberei VA FI ÎNCHIS pe mai multe porţiuni pentru a se reface aleile care s-au stricat FOTOGALERIE

Parcul Drumul Taberei, cel mai scump parc amenajat cu fonduri europene la Bucureşti) urmează să fie închis pe mai multe porţiuni pentru a se reface aleile din pietriş care s-au deteriorat. Operaţiunea de înlocuire a materialului de pe alei va scoate însă din bugetul administraţiei locale, pe lângă banii de reparaţii, şi alţi 8 milioane de lei ce trebuie restituiţi Uniunii Europene din cauza lucrării defectuoase. De altfel, RomaniaTV.net atrăgea atenţia încă de acum câteva luni că se crapă asfaltul în Parcul Drumul Taberei, la numai un an de la inaugurare. 

10 sept. 2016, 06:39

Bucureştenii vor avea accesul restricţionat în mai multe zone din parcul Drumul Taberei unde aleile prevăzute cu pietriş mărgăritar stabilizat cu răşină s-au stricat. Decizia autorităţilor locale vine după ce primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunţat că administraţia pe care o conduce este nevoită să plătească opt milioane de lei Uniunii Europene pentru refacerea proiectului. 

„Proiectul pentru Parcul Drumul Taberei a fost întocmit de proiectanţi de specialitate, specialişti în arhitectură, şi s-a încercat a se avea în vedere un plan coerent în trasarea aleilor. Cu toate acestea, Primăria Sectorului 6 a primit mai multe solicitări din partea locuitorilor pentru retrasarea acestora. Astfel, pentru a remedia aceste probleme fără a se reduce semnificativ din suprafaţa spaţiului verde amenajat, se are în vedere, pe viitor, realizarea unor alei folosind pavele sau dale ecologice”, au precizat pentru RomaniaTV.net oficialii Primăriei Sectorului 6.

Conform sursei citate, parcul Drumul Taberei nu va fi închis în totalitate aşa cum s-a întâmplat în trecut, ci doar pe anumite porţiuni unde vor fi refăcute aleile. „Nu va fi închis, însă vor fi zone din Parcul Drumul Taberei care vor fi protejate, astfel încât să se poată face intervenţii pe aleile respective”, au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 6. 

De altfel, RomaniaTV.net atrăgea atenţia încă de acum câteva luni că aleile din Parcul Drumul Taberei s-au deteriorat vizibil, cele mai mari pagube fiind în zonele în care aspersoarele udă şi trotuarele. 

(Mai multe imagini sunt disponibile în galeria foto de mai sus)

SE CRAPĂ asfaltul în cel mai scump parc din Bucureşti! Cum arată parcul Drumul Taberei, la un an de la inaugurare FOTO

Primăria Sector 6: Aleile din pietriş mărgăritar vor fi înlocuite cu pavele sau dale ecologice

„La Parcul Drumul Taberei, problema este mult mai complexă, în sensul că, în opinia mea proiectul a fost greşit de la bun început. Soluţiile tehnice pe care acei proiectanţi, arhitecţi le-au prezentat şi au şi devenit obligatorii au fost greşite. În acest moment, noi suntem puşi în situaţia în care, pentru a rezolva aceste probleme, fie trebuie să dăm bani înapoi, fie trebuie să cheltuim bani în plus. (…) Am avut o corecţie negativă pe care am fost obligaţi să o plătim şi se plăteşte. Sunt în jur de opt milioane de lei pe care îi plătim către Ministerul Dezvoltării pentru parcul Drumul Taberei”, a declarat recent primarul Gabriel Mutu.

Mai exact, este vorba despre aleile din parc, care au fost prevăzute cu pietriş mărgăritar stabilizat cu răşină, materialul fiind unul care nu va rezista, necesitând intervenţii anuale, susţine edilul. Pentru a evita aceste cheltuieli, primăria a decis să înlocuiască acel material, fie cu pavele fie cu dale ecologice, soluţia urmând să fie decisă în perioada următoare. 

Schimbarea proiectului tehnic iniţial presupune însă returnarea banilor primiţi pentru realizarea acestor alei, în total aproximativ opt milioane de lei, veniţi din fonduri europene.

CITEŞTE ŞI Când vor fi funcţionale camerele de supraveghere din Parcul Drumul Taberei şi când vor fi gata serele exotice. Decizia Primăriei

Parcul Drumul Taberei a intrat în anul 2013 într-un amplu proces de modernizare, fiind închis pe o perioadă de doi ani. Lucrările au costat în total 75 milioane de lei, cei mai mulţi fiind din fonduri europene, pentru construcţia a şapte kilometri de sisteme de irigaţii cu senzori, montarea a 13 camere video cu infraroşu şi recunoaştere facială, construcţia unei pasarele suspendate care oferă o panoramă asupra întregului parc, amplasarea a trei spaţii de joacă pentru copii. Din suma alocată, au fost amenajate o pistă circulară de role şi biciclete de 1,6 kilometri, două pavilioane de recreere, aleile care fac legătura între toate zonele parcului, sistemul de iluminat ambiental, fiind refăcută şi fântâna din mijlocul lacului.