Pare scenariu de film, dar nu este. Cum a furat Calu Machedonu diamante în valoare de 5 milioane de euro FOTO

George Ploscaru, alias Calu Machedonu, a dispărut cu bijuterii de cinci milioane de euro dintr-un magazin din Paris.

15 sept. 2018, 07:45
Pare scenariu de film, dar nu este. Cum a furat Calu Machedonu diamante în valoare de 5 milioane de euro FOTO

Cel mai cunoscut hoț de pe plaiurile mioritice și-a construit cu multă migală planul, iar modul în care casa de bijuterii „De Grisogono” a fost prădată este absolut fabulos, scrie cancan.ro.

Citeşte şi Miliarde de tone de diamante se ascund sub scoarţa Pământului

George Ploscaru a devenit personaj de primă pagină la nivel mondial după ce a reuşit să dea o lovitură de proporţii, pe care presa internaţională a considerat-o „Jaful secolului”. În vârstă de 44 de ani, cel cunoscut drept Calu Machedonu a dat o lovitura unică în penultima zi a anului 2016, când a plecat din magazin cu bijuterii în valoare de cinci milioane de euro. 

Pontul cu privire la diamantele de furat ar fi fost dat de câţiva cetăţeni sârbi încă din 2015. Bijuteriile au fost sustrase dintr-un showroom privat din Paris al mărcii elveţiene de bijuterii „De Grisogono”, inculpatul recomandându-se drept evaluator interesat de achiziţionarea bunurilor. Și-a luat identitate israeliană şi s-a prezentat cu numele „Mizrahi” şi a părut interesat de examinarea diamantelor. 

Ce a urmat este, de-a dreptul, fabulos! Într-un moment de neatenţie a angajaţilor, a înlocuit obiectele de valoare cu imitaţii ieftine, mai exact pietre fără nicio valoare, şi a plecat cu prada. George Ploscaru nu a dat nimic de bănuit, pentru că a venit îmbrăcat într-un costum de la o casă de modă celebră, purtând un ceas Rolex extrem de scump.