Părinţii copiilor răniţi într-un incendiu izbucnit în locuinţa lor din Bistriţa, cercetaţi penal

Părinţii celor doi copii din Bistriţa-Năsăud, răniţi într-un incendiu, sunt cercetaţi penal. Ei sunt acuzaţi de vătămare corporală din culpă, dar şi de distrugere. Lăsaţi singuri, cei doi copii ai familiei s-au trezit înconjuraţi de flăcări.

25 apr. 2015, 05:10
Părinţii copiilor răniţi într-un incendiu izbucnit în locuinţa lor din Bistriţa, cercetaţi penal

Un băiat în vârstă de numai 12 ani, din Bistriţa-Năsăud, poate fi considerat un adevărat erou de către familia lui, după ce, joi-noapte, și-a salvat frățiorul, 5 ani, de flăcările care au cuprins camera în care dormeau cei doi, aruncându-l pe geam pe micuț în timp ce incendiul de proporții le amenința viața amândurora.

Din păcate pentru micul erou, faptul că a inhalat mult monoxid de carbon în timpul actului său de curaj îi poate fi fatal, căile lui respiratorii suferind arsuri care i-au agravat starea de sănătate. Copilul de 11 ani a fost intubat şi trimis de urgenţă cu elicopterul la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Drama familiei este cu atât mai mare. cu cât părinții copiilor se întorceau spre casă chiar după miezul nopții, când incendiul deja le cuprinsese locuința. Adulții nu au reușit să facă altceva decât să privească cum casa lor arde, iar copilașii lor sunt preluați și transportați la spital de ambulanță.

Din primele date, incendiul a izbucnit de la un scurt-circuit la sistemul electric. Autorităţile au deschis o anchetă pentru a afla dacă tragedia putea fi evitată dacă părinţii nu-i lăsau singuri pe cei doi copii în casă.