Partida FC Botoşani – Dinamo amânată din cauza unei furtuni de zăpadă

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a confirmat, sâmbătă seară, amânarea meciului FC Botoşani – Dinamo, din play-out-ul Ligii I, din cauza ninsorii abundente de la Botoşani. Partida FC Botoşani – Dinamo ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, de la ora 20.45.

17 mart. 2018, 19:54
Partida FC Botoşani – Dinamo amânată din cauza unei furtuni de zăpadă

Comunicat oficial al LPF. Partida a fost reprogramată pentru o dată ce urmează a fi anunţată ulterior. 

– Ninsorile abundente din data de 17.03.2018, ce fac imposibilă disputarea jocului FC Botoşani – Dinamo, din cadrul etapei a 2-a, din play out-ul Campionatului Naţional Liga 1 Betano.

– Prognoza meteo pentru următoarele zile, ce confirmă imposibilitatea progrămării jocului.

– Dispoziţiile art.6.1. a, 8.d şi art. 11 şi 12 din ROAF, privind programarea jocurilor şi schimbarea acestei progrămări.

Liga Profesionistă de Fotbal a adoptat prezenta decizie de amânare a meciului FC Botoşani – Dinamo, din data de 17.03.2018, pentru o dată ce va fi anunţată ulterior.

În ceea ce priveşte partida Poli  Iaşi – Astra, programată duminică, 18 martie, se va lua o decizie în funcţie de condiţiile meteo  de la ora de disputare a partidei.

Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, a reacționat nervos după ce arbitrul Andrei Chivulete decisese inițial amânarea partidei cu Dinamo timp de o oră, în ciuda faptului că ninge abundent la Botoșani. 

„Mi se pare că suntem într-o zonă în care lumea devine neserioasă. Suntem o ligă de proşti. Jucăm mâine, poimâine, peste două săptămâni. Am avut folie pe teren până la ora 18:00, am avut 70 de oameni. Ce putem face cu ninsoarea asta?

Să ne sancţioneze. Mâine va ninge la fel. Stau oamenii în vestiar şi beau ceai. E o prostie. Regulamentul e semi-idiot. Am plecat de la stadion, nu e nimeni pe stadion. Jucăm fără spectatori cu Dinamo? E ca în Siberia”, a spus Iftime, la TV Digi Sport.

Ulterior, s-a stabilit ca meciul să nu se dispute deloc în această seară, anunțul oficial privind reprogramarea partidei urmând să fie făcut în perioada următoar