Patriarhul Daniel, DECLARAŢIE ŞOC: Preoţii, dispuşi să renunţe la salariile de la stat. Ce altceva cere la schimb

Preafericitul Daniel spune că toţi preoţii sunt gata să renunţe la salariile lor. În plus, bisericile sunt pregătite să accepte să fie impozitate. Cu o singură condiţile însă: să le fie restituire toate pământurile. Declaraţiile vin în contextul în care sâmbătă s-a aflat că tehnocraţii au tăiat din buget toţi banii pentru biserici, informează România TV.

05 dec. 2015, 10:24
Patriarhul Daniel, DECLARAŢIE ŞOC: Preoţii, dispuşi să renunţe la salariile de la stat. Ce altceva cere la schimb

Întrebat despre banii pentru biserici, Patriarhul Daniel a spus că nu are nicio problemă cu impozitarea. De asemenea, a spus că oricând este gata să renunţe la salariu, atât el, cât şi ceilalţi preoţi, însă există o condiţie, şi anume ca statul să restituie bisericii proprietăţile care au fost confiscate abuziv.

Patriarhul Daniel spunea că preoţii se descurcă dacă ar primi înapoi toate aceste proprietăţi ale bisericii.

Citeşte şi Bisericile rămân fără bani de la Guvern. Gigi Becali, REACŢIE ULUITOARE: Prima dată îi dai lui Hristos, la biserică

Noi am spus de mai multe ori că suntem de acord. Nu numai să impoziteze veniturile, ci să şi renunţăm la salariile de la stat dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv a luat statul ca proprietăţi. Noi nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat tot timpul, ci să ne dea înapoi ce ne-au luat şi când se face echilibrul acesta, nu mai avem nevoie de salarii de la stat„, a spus Patriarhul Daniel.

Guvernul tehnocrat a tăiat toţi banii pentru biserici din bugetul pe anul 2016. Asta în condiţiile în care doar anul acesta s-au alocat 170 de milioane de lei pentru lăcaşurile de cult. În schimb, Guvernul va da cu 40 la sută mai mulţi bani pentru preşedintele Iohannis.

Citeşte şi Guvernul tehnocrat, LOVITURĂ pentru biserici: Lăcaşurile de cult vor primi ZERO LEI de la Guvern