Patronul unei echipe de fotbal din Vâlcea, liderul grupării care dădea jafuri în Italia

Procurorii DIICOT au stabilit că lider al grupului infracţional este Petre Alexandru, patron al echipei de fotbal AS Căpşunarii Buneşti, campioana de anul trecut din Liga a IV-a Seria Est, potrivit voceavalcii.ro.

08 ian. 2017, 08:39
Patronul unei echipe de fotbal din Vâlcea, liderul grupării care dădea jafuri în Italia

În calitate de lider al grupului infracţional, inculpatul Alexandru Petre şi-a asumat şi a îndeplinit ca atribuţii în cadrul acestuia, următoarele activităţi: coordonarea, planificarea, pregătirea şi conducerea activităţii grupului infracţional constituit în vederea comiterii de infracţiuni de furt calificat pe teritoriul statului italian; recrutarea membrilor grupului infracţional; identificarea şi supravegherea locaţiilor în vederea comiterii de infracţiuni de furt calificat; sustragerea de bunuri din locaţiile identificate împreună cu membrii grupului infracţional; identificarea de posibili cumpărători ai bunurilor sustrase şi negocierea vânzării bunurilor sustrase către membrii grupului; coordonarea transportului bunurilor sustrase; împărţirea bunurilor sustrase sau a valorilor obţinute din comiterea de infracţiuni către membrii ai grupului infracţional.

Petre Alexandru, cel care finanța echipa AS Căpşunarii Buneşti, mai este implicat și în alte scandaluri, cum ar fi sponirea în bătaie a unui arbitru, chiar pe terenul de fotbal. Alături de un alt fotbalist, Emanuel Codreanu, de la AS Căpşunarii Buneşti, în octombrie 2014, Petre Alexandru a snopit în bătaie un arbitru, Bogdan Omeag. De faţă la acel incident a fost şi Ion Crăciunescu, fosta mare glorie a arbitrajului românesc. Procesul celor trei se află, încă pe rolul Judecătoriei Horezu.