Pelerinaj de Florii. Credincioşii au venit în număr mare cu crengi de salcie şi s-au rugat pentru sănătate, linişte sufletească VIDEO

Mii de oameni din Galaţi au participat la tradiţionalul pelerinaj de Florii. Cu flori sau ramuri de salcie în mâini, credincioşii au mers spre Catedrala Arhiepiscopală, unde au participat la slujba din ajunul sărbătorii. Pe parcursul procesiunii, traficul rutier pe o importantă arteră a fost oprit.

09 apr. 2017, 06:42
Pelerinaj de Florii. Credincioşii au venit în număr mare cu crengi de salcie şi s-au rugat pentru sănătate, linişte sufletească VIDEO

În ciuda temperaturilor scăzute de afară, mii de oameni au venit, în ajun de Florii, la celebrul pelerinaj, informează România TV. „Pentru ziua de mâine, pentru intrarea în Ierusalim a Mântuitorului. Am venit cu ramuri de salcie. Aşa este tradiţia. Este ceva frumos, deosebit. Venim de mai mulţi ani”, au spus participanţii. 

Citeşte şi MESAJE DE FLORII. Cele mai simple şi frumoase urări pentru cei cu nume de flori

Credincioşii s-au rugat pentru sănătate şi pace în lume. La Catedrală, pelerinii au fost întâmpinaţi de PĂRINTELE CASIAN, Arhiepiscopul DUNĂRII DE JOS, care a rostit rugăciunea de binecuvântare a salciei, după care a oficiat slujba.

Citeşte şi Cel mai mare păcat pe care îl comit creştinii de Florii. Ce SĂ NU FACI în ziua acestei mari sărbători

De Florii, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, credincioșii rememorează intrarea lui Iisus în Ierusalim şi îi sărbătoresc, totodată, pe cei cu nume de flori.