Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, dat în judecată de angajaţi

Peste 280 de angajaţi ai Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi au acţionat în judecată instituţia, pentru a le fi achitate unele sporuri inclusiv pe perioada concediului de odihnă.

17 mai 2018, 12:29
Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, dat în judecată de angajaţi

Liderul sindicatului din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, Dorin Şcarlii, a declarat că a fost depusă o acţiune la Tribunalului Iaşi, în contencios administrativ şi fiscal, pentru calcularea drepturilor salariale şi recalcularea indemnizaţiilor pentru ultimii trei ani a celor 288 de membri de sindicat din unitate.

„Nu suntem singurii care ne-am adresat instanţei. Acţiuni similare au fost deschise şi în alte penitenciare din ţară, cum este de exemplu cel de la Bistriţa. Acolo, colegii noştri au avut sentinţe favorabile. Cerem acordarea unor sporuri care sunt reglementate prin lege. Mă refer la sporuri, cum e cel de dispozitiv, care în perioada concediilor nu sunt acordate. Chiar dacă suntem plecaţi în concediu, dacă suntem chemaţi în dispozitiv, ne întrerupem concediul, ne lăsăm familia şi plecăm acolo unde suntem solicitaţi. Legea ne permite să cerem sporurile pe ultimii trei ani”, a declarat liderul Sindicatului din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, potrivit Agerpres.