Percheziţii ale ofiţerilor DGA, dintre care două la instituţii publice, ce vizează fapte de corupţie

Un număr de 14 percheziţii domiciliare au fost efectuate joi în judeţul Braşov, într-un dosar penal privind fapte de corupţie, fiind vizate şi două instituţii publice, au informat reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

21 iun. 2018, 13:04
Percheziţii ale ofiţerilor DGA, dintre care două la instituţii publice, ce vizează fapte de corupţie

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DGA, ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Anticorupţie Braşov, Covasna şi Harghita, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au desfăşurat pe 21 iunie, pe raza judeţului Braşov, un număr de 14 percheziţii. Au fost vizate două instituţii publice şi trei societăţi comerciale, dintre care una având ca obiect de activitate ”desfăşurare activităţi de pompe funebre” şi nouă la domiciliile unor persoane.

În cauză sunt efectuate acte de urmărire penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, evaziune fiscală, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu. Dosarul a fost iniţiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, ca urmare a difuzării unui material în media audio-vizuală, la care, în anul 2017, a fost coroborat un apel la call center anticorupţie al DGA – 088.806.806, conform sursei menţionate.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Citeşte şi Percheziţii în patru judeţe la persoane suspectate de înşelăciune prin metoda Accidentul. Prejudiciu estimat de 700.000 de lei