Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov. Finul lui Gigi Becali, cercetat pentru evaziune fiscală

Peste 80 de polițiști bucureșteni au efectuat, joi, 15 percheziții domiciliare, în Capitală și județul Ilfov, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Potrivit România TV, finul lui Gigi Becali, Virgil Tudorache, este vizat în acest dosar, fiind acuzat că a vândut fără acte un imobil.

16 apr. 2015, 05:14

Polițiștii bucureșteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au efectuat 15 percheziții domiciliare, în Capitală și județul Ilfov, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, potrivit Poliţiei Capitalei.

Persoanele bănuite, în baza unor adeverințe de salariat false, emise de mai multe societăți comerciale, au accesat credite bancare în mod ilicit. În urma documentării activității infracționale, la care a participat și Parchetul de pe lângă Tribunalul București, s-a stabilit că bănuiții au efectuat tranzacții imobiliare — construcție și vânzare — fără documente legale, în vederea sustragerii de la plata taxelor și impozitelor, banii obținuți astfel fiind investiți în construcția unor noi imobile de locuințe.

Printre suspecţi se află şi finul lui Gigi Becali, Virgil Tudorache, cercetat pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Acesta este acuzat că a vândut fără acte un imobil.

Prejudiciul este estimat la 2,6 milioane de euro.

21 de persoane urmează să fie duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sector 5, potrivit unui comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii la suspecţi de evaziune şi contrabandă cu metale preţioase