PERCHEZIŢII în Bucureşti şi Iflov: Managerul unui hotel de lux din Capitală, bănuit de evaziune fiscală

Percheziţii de amploare, joi dimineaţă, în Capitală şi judeţul Ilfov. Un afacerist, manager de hotel, este bănuit de evaziune fiscală. Prejudiciul în acest caz este estimat la 5.700.000 de lei.

23 iun. 2016, 05:07
PERCHEZIŢII în Bucureşti şi Iflov: Managerul unui hotel de lux din Capitală, bănuit de evaziune fiscală

Poliţia Română efectuează, joi, nouă percheziţii în Bucureşti și în județul Ilfov, pentru probarea activităţii infracţionale a unui bărbat, bănuit de evaziune fiscală.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialişti ai Direcţiei Operaţiuni Speciale şi luptători S.I.A.S., descind la sediile a şapte societăţi comerciale, ce au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale, precum şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală„, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română.

În perioada 2013-2014, reprezentantul societăților comerciale, care este şi manager de hotel, ar fi derulat, sub paravanul acestora, mai multe operaţiuni fiscale, fără a le declara instituţiilor competente.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că vizat de această acţiune este omul de afaceri de origine egipteană Dahwa Youssef, manager al unui hotel de lux din Capitală, fiind făcute verificări şi în incinta hotelului din centrul Capitalei.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, stabilit până în acest moment, se ridică la  peste 5.700.000 de lei, reprezentând T.V.A și impozit pe profit.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București. Vor fi puse în executare două mandate de aducere.