Percheziţii la mai multe firme de pază. Este vizat şi finul lui Toni Greblă

Mai multe percheziţii au avut loc, joi dimineaţă, atât în Bucureşti cât şi în alte 5 judeţe. Sunt vizate mai multe firme de pază, dar şi mai multe sedii ale unor societăţi "fantomă" prin intermediul cărora se făcea evaziune fiscală.

31 mart. 2016, 07:01
Percheziţii la mai multe firme de pază. Este vizat şi finul lui Toni Greblă

Procurorii anunţă că 22 de persoane sunt cercetate în acest dosar care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, fiind făcute 23 de percheziţii pe raza municipiilor Bucureşti şi Constanţa şi a judeţelor Ilfov, Galaţi, Gorj şi Argeş, care vizează „sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi domiciliile unor persoane fizice. Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2009 – 2014, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active de pe raza municipiului Bucureşti au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, prejudiciul astfel cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma 14 milioane lei (echivalentul sumei de aproximativ 3 milioane euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată”, anunţă procurorii printr-un comunicat de presă.

Printre persoanele vizate de aceste percheziţii se numără şi finul lui Toni Greblă, celebrul Ion Bîrcină, care a ajuns de altfel şi la audieri la DNA după ce a fost implicat în dosarul pe care l-a avut naşul său.

Se pare că şi un fost angajat al SPP este implicat în acest mecanism evazionist. 

Prejudiciul total adus statului se ridică la 3 milioane de euro.