BIBLIA ascunsă printre rânduri: Perversiuni şi barbarie în cartea sfântă

Biblia, cartea sfântă a creştinătăţii, este plină de personaje care reprezintă Binele. Mai toate ne arată cum să fim milostivi, iertători şi încrezători în puterea divină. Şi totuşi, în sutele de pagini ale cărţii se vorbeşte uneori şi de lucruri mai puţin creştineşti, săvârşite de oameni care ar trebui, de fapt, să fie un exemplu.

09 sept. 2014, 09:51
BIBLIA ascunsă printre rânduri: Perversiuni şi barbarie în cartea sfântă

1. Lot a întreţinut relaţii sexuale cu cele două fiice ale lui. Anunţat de doi îngeri că cetăţile Sodoma şi Gomora vor fi distruse, el a fugit împreună cu soţia şi cele două fete. Pe drum însă, soţia a privit în urmă, iar drept pedeapsă a fost transformată în stâlp de sare. Grozăvia de-acum urmează. După ce s-au adăpostit într-o peşteră, fetele l-au îmbătat, iar apoi au întreţinut relaţii sexuale cu el. Din incest au rezultat doi copii: Moab, tatăl moabiţilor, şi Ben-Ammi, tatăl amoniţilor. Culmea este că Sodoma şi Gomora au fost distruse de Dumnezeu tocmai din cauza desfrâului şi a orgiilor, dar şi că Lot fusese singurul cruţat tocmai pentru credinţa şi sufletul lui curat. Iniţial, Lot îşi dăruise cele două fiice virgine unor străini pentru a nu fi omorât, dar se dovedise că pe cei doi îi interesau relaţiile homosexuale.

Citeşte şi Copil de PATRU ANI, marcat cu SEMNUL DIAVOLULUI. Doctorii nu au nicio explicaţie pentru apariţia de pe piele

2. Saul şi-a vândut fiica

Una dintre cele mai faimoase fapte descrise în Biblie aduce în prim-plan lupta dintre David şi Goliath. Totul a început când Saul era pe cale să piardă războiul cu filistenii. Disperat să câştige, el a anunţat că-şi dă fiica celui care îl va ajuta să nimicească vreo 100-200 de filisteni. Cu alte cuvinte, fata era un fel de monedă de schimb. Privit pe ansamblu, cifra nu era mare. De fapt, se urmărea demoralizarea duşmanului pentru că planul de luptă să poate fi pus în aplicare. La final, David a adus drept recompensă de război mai mulţi filisteni şi s-a însurat cu fata cea mică a lui Saul.

3. Noe şi-a blestemat băiatul pentru că acesta l-a văzut dezbrăcat

Cine nu a auzit de Noe, cel care a adunat perechi din fiecare specie de pe Pământ, apoi le-a adăpostit în arcă lui, ca să supravieţuiască Marelui Potop? Până acum nimic de rău despre acest personaj, considerat cel mai drept om. La un moment dat însă, plictisindu-se, s-a îmbătat cu vin şi a adormit dezbrăcat. Ham, un băiat de-al lui, l-a văzut cum arată şi le-a spus celorlalţi doi fraţi. În loc să-l certe pe Ham, Noe l-a blestemat pe Canaan să fie pentru totdeauna sclavul fraţilor lui.

Citeşte şi Iisus, un personaj fabricat? CONSPIRAŢIA care pune pe jar creştinii

4. Caleb şi-a oferit fiica oricui îi va nimici un oraş

Se pare că, indiferent de religie, femeile au fost dintotdeauna un fel de ţap ispăşitor. Considerate mai mult o monedă de schimb decât o fiinţă umană, cele din islam, iudaism şi creştinism au avut mai mereu un preţ. Caleb, spre exemplu, care se angajase într-un război greu, a fost de acord să-şi dea faţă, Achsah, oricui reuşea să distrugă un oraş de-al inamicului. Până la urmă, curajosul s-a dovedit a fi Othiel, fratele lui Caleb. Astfel, apare şi incestul.

5. Iefta şi-a omorât fiica pentru că i-a promis acest sacrificiu Lui Dumnezeu

Războinic neînfricat şi foarte credincios, în speranţa unei noi victorii, Iefta a jurat să-şi sacrifice fata dacă avea să fie ajutat de Dumnezeu. Deşi a suferit din cauza promisiunii, şi-a dus-o până la capăt.