Peste trei kilograme de bijuterii din aur, confiscate deoarece prezintă suspiciunea de a fi falsificate

Poliţiştii de investigare a fraudelor au confiscat peste trei kilograme de bijuterii din aur, care prezintă suspiciunea de a fi falsificate, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi, comisar Cristina Tatulici.

17 oct. 2013, 11:15
Peste trei kilograme de bijuterii din aur, confiscate deoarece prezintă suspiciunea de a fi falsificate

Potrivit Cristinei Tatulici, poliţiştii au efectuat un control la o societate comercială care are ca obiect de activitate comercializarea bijuteriilor din aur şi a altor metale preţioase, găsind 852 obiecte din aur, expuse la vânzare, care nu erau marcate conform prevederilor legale sau aveau aplicate mărci ce prezentau suspiciuni de a fi falsificate, potrivit Agerpres.

Întreaga cantitate de bijuterii, 3.068,42 grame, a fost ridicată şi trimisă la Direcţia Generală Metale Preţioase, Pietre Preţioase din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în vederea expertizării.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au dispus, ca măsură de siguranţă, confiscarea întregii cantităţi de bijuterii, în valoare de aproximativ 500.000 lei.