Pirotehniştii au distrus zeci de proiectile din cel de-al doilea Război Mondial

Zeci de proiectile, bombe de aruncător și grenade de diferite calibre din cel de-Al Doilea Război Mondial descoperite pe teritoriul județului Alba au fost distruse miercuri de pirotehniști în poligonul special amenajat de pe Dealul Mamut de lângă Alba Iulia.

RomaniaTV.net
23 mart. 2016, 11:55
Pirotehniştii au distrus zeci de proiectile din cel de-al doilea Război Mondial

Astfel, timp de mai multe ore, în poligonul special amenajat s-a desfășurat activitatea de distrugere a unui număr de 45 de proiectile, bombe de aruncător și grenade găsite neexplodate în diverse locuri de pe raza județului Alba, scrie Agerpres.

În februarie, au fost distruse în poligon 156 de proiectile explozive de calibrele 76 și 100 milimetri din Al Doilea Război Mondial, descoperite în zona unui șantier amplasat la ieșirea din Alba Iulia. Din cauza numărului mare de proiectile explozive găsite atunci, s-a luat decizia ca acestea să nu mai fie transportate, ca de obicei, în depozitul special al ISU, ci direct în poligonul de distrugere.

Tot în zona șantierului în care au fost găsite cele 156 de proiectile, situat în zona Trei Poduri, la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș, în ianuarie au mai fost descoperite 31 de proiectile.

Cea mai mare descoperire de acest gen s-a înregistrat în Alba în urmă cu 15 ani, când, la Vinerea, lângă Cugir, au fost găsite aproximativ 600 de proiectile de artilerie și o bombă într-un loc în care a existat, până în 1946, un depozit de armament, care a fost distrus în urma unei explozii.

Citeşte şi Percheziţii de amploare în trei judeţe. Vizaţi sunt traficanţii de etnobotanice

Citeste mai mult pe RTV.NET: