Plagiocefalia sau sindromul capului turtit – cauze şi prevenire

O data ce bebelusul a venit pe lume, tu ca parinte va trebui sa fii foarte atent sa ii oferi toate conditiile de care are nevoie pentru a se dezvolta corect. O afectiune cu care unii copilasi se confrunta este plagiocefalia sau sindromul capului turtit. In continuare, iti vom prezenta ce este aceasta afectiune si cum poate fi prevenita.

23 mai 2017, 20:25
Plagiocefalia sau sindromul capului turtit – cauze şi prevenire

Plagiocefalia sau sindromul capului turtit este o afectiune medicala, manifestata la unii bebelusi care, in primele luni de viata, au adoptat o pozitie necorespunzatoare a capului. Trebuie sa stii ca oasele craniene la bebelusi sunt moi dupa nastere si se formeaza pe parcursul a catorva luni. In cazul in care cel mic este asezat in mod incorect, poate aparea sindromul capului turtit. 

Acest sindrom presupune defapt deformarea pozitionala a craniului, care apare in urma unei presiuni externe care se exercita asupra zonei occiputului (partea din spate a capului). Trebuie mentionat ca acest sindrom poate aparea atat in timpul sarcinii (cand uterul apasa asupra oaselor craniene) sau dupa nastere. 

Cauzele sindromului capului turtit
Uter stramt: o prima cauza care poate determina acest sindrom este un uter stramt al mamei sau o sarcina multipla, care determina ca o anumita zona a capului copilului sa fie presata.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO