Ploile au făcut prăpăd în ţară. Mai multe case au fost inundate, iar o maşină a fost luată de viitură VIDEO

Ploile au făcut prăpăd în ţară. Mai multe case au fost inundate, iar o mașină a fost luată de viitură după ce un pârâu a ieșit din matcă. Pompierii intervin pentru devierea cursului apei.

18 iun. 2018, 13:13

UPDATE: În judeţul Vâlcea o femeie de 61 de ani care se afla la cules de ciuperci a fost prinsă de viitură la Călimăneşti. Ea a fost aruncată de apele învolburate într-o râpă adâncă de câţiva metri. Pompierii au reuşit să o salveze cu greu, iar apoi a fost transportată la spital cu răni multiple.

O ploaie torenţială a inundat străzile din comuna Licurici, judeţul Gorj, apa pe şosea ajungând, în unele zone, la un metru. O maşină a fost luată de viitură şi aruncată într-un şanţ.

Potrivit reprezentanţilor ISU Argeş, în urma precipitaţiilor abundente de luni dimineaţă, în localităţile Arefu, Mărăcineni şi Budeasa Mică mai multe locuinţe, curţi, străzi şi operatori economici au fost afectaţi.

Pompierii au intervenit în localitatea Mărăcineni la 10 gospodării şi o societate comercială, inundate, în localitatea Budeasa Mică la 2 locuinţe, 2 beciuri şi 8 curţi, iar în localitatea Arefu la o curte inundată.

„La nivelul judeţului Argeş, a fost activată grupa operativă (CJCCI), pentru monitorizarea evoluţiei situaţiei din teren şi coordonarea echipajelor de intervenţie. ISU Argeş a acţionat cu peste 20 de pompieri militari, 7 mijloace tehnice şi 7 motopompe pentru evacuarea apei din zonele inundate şi înlăturarea urmărilor inundaţiilor. S-a acţionat pentru degajarea unui autoturism surprins de apă în localitatea Budeasa Mică, acolo unde pârâul Budeasa a ieşit din matcă, inundând atât drumul comunal, dar şi mai multe gospodării (peste 10)”, au precizat reprezentanţii ISU Argeş.

Potrivit acestora, în autoturism se afla şoferul, care a fost salvat.

Alături de autorităţile locale şi reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea, pompierii au acţionat pentru construirea unui dig din saci cu nisip, astfel încât apa revărsată să nu afecteze mai multe gospodării.

Judeţul Argeş se află, luni, sub cod galben de ploi abundente.