PLOILE TORENŢIALE fac RAVAGII: Inundaţii, circulaţia trenurilor îngreunată, accidente din cauza vremii VIDEO

Ploile torenţiale au făcut ravagii în ţara noastră. Plouă neîntrerupt de 24 de ore, iar meteorologii spun că în unele zone, în acest interval au căzut precipitaţii cât pentru două luni. Problemele nu au întârziat să apară. Circulaţia mai multor trenuri este îngreunată din cauza apei de pe şinele de tren. De asemenea, din cauza vremii s-au produs şi accidente, iar mai multe gospodării au fost inundate.

12 oct. 2016, 05:06
PLOILE TORENŢIALE fac RAVAGII: Inundaţii, circulaţia trenurilor îngreunată, accidente din cauza vremii VIDEO

UPDATE 15.00: Vrancea: Mai multe familii evacuate şi cursuri suspendate într-o şcoală, în urma inundaţiilor

Mai multe familii din comunele vrâncene Sihlea şi Tătăranu au fost evacuate, miercuri, în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale. Totodată, cursurile unei şcoli au fost suspendate, apa ajungând la jumătate de metru în apropierea unităţii de învăţământ.

UPDATE 9.40: Liniile de cale ferată din Galați sunt inundate. 10 trenuri au întârzieri între 30 și 120 de minute

Zece trenuri au plecat cu întârziere din Galați din cauza ploilor abundente căzute în ultimele ore care au inundat toate liniile de cale ferată din stația Galați, aceste trenuri înregistrând întârzieri între 30 și 120 de minute, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Toate liniile de cale ferată din stația Galați sunt inundate, iar trenurile intră și ies din stația Galați cu 5 kilometri pe oră. Se poate circula, dar numai cu o viteză de 5 kilometri pe oră și din această cauză sunt întârzieri. Nu se mai respectă viteza normală de circulație. Sunt 10 trenuri care au plecat cu întârziere din Galați în direcțiile Brăila, București, Bârlad și Tecuci. În prezent, acestea au întârzieri între 30 și 120 de minute„, a precizat Brânzan.

Potrivit sursei citate, echipele CFR SA sunt pe teren pentru verificări și îndrumarea trenurilor care circulă cu viteză redusă. Aceasta a precizat că nu sunt probleme în privința transportului călătorilor deoarece circulația nu a fost închisă.

Oamenii sunt pe teren, se verifică nivelul apei, macazurile, secțiunile de linie, se îndrumă trenurile care merg cu 5 km la oră, iar o mașină de pompieri încearcă să scoată apa de pe linii. Nu sunt probleme cu călătorii deoarece se circulă, nu este închisă circulația, dar în astfel de situații sunt inerente întârzierile„, a mai spus purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Citeşte şi Microbuz cu pasageri, luat de ape în judeţul Tulcea

UPDATE 8.35: Inundații în Adjud și patru comune

Orașul Adjud și patru comune din județul Vrancea au fost inundate ca urmare a precipitațiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, locotenentul Paul Petruț Bîndar, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

„Ca urmare a apei rezultate din cantitățile mari de precipitații au fost inundate comunele Gugești, Urechești, Biliești, Ploscuțeni și orașul Adjud. A plouat mult și s-a strâns apa în zonele mai joase sau în alte situații, canalizarea nu a mai făcut față. Nu a fost necesară evacuarea populației din zonele afectate și nu au fost victime. Este o situație preliminară, iar echipajele ISU Vrancea se află în localitățile afectate”, a declarat locotenentul Paul Petruț Bîndar, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

La Gugești, pompierii au intervenit cu 2 autospeciale și 2 motopompe, iar la Urechești, Biliești și Ploscuțeni s-a mers cu câte o autospecială și o motopompă.

De asemenea, pompierii au intervenit și în municipiul Focșani pentru evacuarea apei din trei garaje subterane și un subsol.

În baza ordinului prefectului județului Vrancea, de pe 11 octombrie, ora 18,00, a fost activată grupa operativă județeană.

Județul Vrancea se află sub avertizare meteorologică și hidrologică de cod portocaliu.

Peste 50 de intervenții pentru scoaterea apei din locuințe și gospodării, în Capitală și Ilfov

Echipe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au avut peste 50 de intervenții, în ultimele ore, pentru scoaterea apei acumulate în locuințe și în gospodării, ca urmare a precipitațiilor abundente căzute în Capitală și localitățile din apropiere.

Potrivit unui comunicat ISU București-Ilfov, ca urmare a manifestărilor meteo, începând de marți, ora 17,00 au fost gestionate peste 50 de intervenții, iar în prezent sunt în desfășurare alte 10.

În București s-a intervenit pe Șoseaua Fundeni, Șoseaua București — Urziceni și străzile Dealu Cotmeana, Principală, Livezilor, Bihor, Walter Mărăcineanu, Gheorghe Petre, Perinița, Anton Pann, Gramond și Mihai Viteazu.

În județul Ilfov, localitățile afectate sunt Pantelimon, Cernica și Afumați.

Citeşte şi Probleme din cauza vremii în Capitală. HAOS şi AGLOMERAŢIE la metrou VIDEO

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Temperaturi scăzute în următoarele zile

Inundații în 15 localități din Prahova. Două TIR-uri s-au ciocnit pe DN 1B

Ploile abundente au provocat inundații în 15 localități ale județului Prahova, pompierii intervenind cu motopompe, în cursul nopții de marți spre miercuri, pentru evacuarea apei din opt case și zeci de curți și grădini. Probleme au fost înregistrate și pe DN 1B, unde carosabilul este inundat, iar două TIR-uri s-au ciocnit.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că opt locuințe din cinci localități, dintre care trei sunt situate în municipiul Ploiești și câte una în orașele Urlați și Băicoi, au fost inundate în ultimele 12 ore.

De asemenea, pompierii au intervenit în 13 localități, între care orașele Ploiești, Boldești Scăeni, Urlați, pentru evacuarea apei din 25 de curți și grădini, dar și dintr-un beci.

Pe DN 1B, carosabilul a fost inundat pe o porțiune de 1,5 km în satul Loloiasca, stratul de apă măsurând 5-10 cm.

În aceste condiții, două TIR-uri care circulau pe acest segment de drum s-au ciocnit, miercuri dimineață, față-spate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu, spunând că în continuare pe DN 1B este un strat de apă de 5 cm pe o distanță de aproximativ 500 de metri.

În urma coliziunii au rezultat pagube materiale, traficul în zonă fiind dirijat de polițiștii rutieri.

Citeşte şi ALERTĂ METEO: COD PORTOCALIU şi GALBEN de vreme rea în aproape toată ţara. HARTA ZONELOR AFECTATE

INFOTRAFIC: Drumuri blocate, circulaţia trenurilor îngreunată

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din pricina căderilor de stânci de pe versanți, cauzate de precipitațiile semnificative, circulația rutieră pe DN10 Buzău – Brașov a fost oprită pe ambele sensuri la km 80, în zona localității buzoiene Siriu.

Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone este Buzău – DN10 – Cislău – DJ102B – Vălenii de Munte – DN1A – Cheia – Săcele – Brașov.

Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este Buzău – DN1B – Ploiești – DN1A – Brașov.

Totodată, din cauza intemperiilor, circulația feroviară se desfășura îngreunat, cu restricție de viteză de 5 kilometri pe oră în gara din municipiul Galați. Ca urmare a precipitațiilor abundente, macazurile au fost acoperite cu o cantitate mare de apă.

Din pricina apei de pe carosabil, traficul rutier se desfășura îngreunat pe DN2 Focșani – Bacău, la km 223, între localitățile Domnești și Ruginești (jud. Vrancea). Pe sensul către Focșani, a fost afectată prima bandă și o parte din banda numărul 2.

Din același motiv, se circula ușor îngreunat pe DN1B Ploiești – Buzău, la km 31, în zona localității prahovene Loloiasca. Pe carosabil, nivelul apei era de aproximativ 5 centimetri.

În județul Brăila, circulația auto pe DN21 Slobozia – Brăila se desfășura îngreunat, pe un fir alternativ, la km 62, în zona localității Bărăganu. Un autotren a rămas imobilizat pe carosabil de noaptea trecută, după ce mai multe pneuri ale acestuia au făcut explozie.

Urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă şi vânt puternic), DN67C-Transalpina a fost închis temporar între Rânca şi Obârșia Lotrului (între kilometrii 34+500 – 59+800.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare cod portocaliu de inundaţii, valabilă de miercuri până joi, pe râuri din judeţele Harghita, Neamţ, Bacău, Vrancea, Vaslui, Iaşi, Galaţi, Constanţa şi Tulcea. Alte judeţe din România se află încă sub COD GALBEN de inundaţii.

Citeşte şi COD PORTOCALIU de inundaţii, în nouă judeţe din România. HARTA zonelor afectate

NINSORI puternice în zonele montane

La munte ninge deja ca în toiul iernii. În Munţii Rarău s-a depus zăpada, iar autorităţile au dat cu material antiderapant. Şoferii care vor să urce la cabană sunt sfătuiţi să-şi echipeze maşinile de iarnă pentru că drumul este acoperit de zăpadă şi de polei.

În tot acest timp, Raed Arafat trage un semnal de alarmă: România nu are soluţii pentru ca populaţia să fie alertată la timp şi să se protejeze în cazul unor fenomene meteo extreme.

România e un exemplu al impactului schimbărilor climatice. Au început să apară furtuni scurte, dar cu efecte majore care pot să aibă impact asupra populaţiei, e un semnal de alarmă pentru noi, ca sistem de urgenţă. Ca sector de urgenţă ne confruntăm cu detecţia timpurie şi alertarea populaţiei. Din păcate nu există soluţii la acest moment„, a declarat Raed Arafat.

Citeşte şi Iarna îşi intră în drepturi: Stratul de zăpadă masoară 10 centimetri în judeţul Suceava VIDEO