Neurochirurgul Leon Dănăilă şi economistul Florin Citu, în cărţi pentru a candida la alegerile parlamentare din partea PNL

Validarea listelor de candidaţi din partea liberalilor pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie va avea loc, luni de la ora 13:00, în cadrul Biroului Politic Central al PNL. Surse din PNL au declarat că printre numele noi care sunt luate în calcul fiind vehiculate cel al economistului Florin Citu şi al neourochirurgului Leon Dănăilă.

24 oct. 2016, 05:40
Neurochirurgul Leon Dănăilă şi economistul Florin Citu, în cărţi pentru a candida la alegerile parlamentare din partea PNL

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, după şedinţa Biroului Politic Naţional, că au fost validate listele de candidaturi din 35 de organizaţii judeţene ale partidului, urmând ca luni să se finalizeze listele şi în celelalte judeţe plus Bucureşti.

Neurochirurgul Leon Dănăilă, economistul Florin Citu şi arhitecta Hildegard Brandl se numără printre personalităţile pe care PNL Bucureşti vrea să le aducă pe lista de la Senat, potrivit unor surse din PNL.

Lista la Camera Deputaţilor ar urma să fie deschisă de Adriana Săftoiu, urmată de deputatul PNL Eugen Nicolăescu, vicepresedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, deputaţii Florin Alexe şi Sulfina Barbu, potrivit unor surse din PNL

Printre judeţele ale căror liste mai trebuie validate se află şi judeţul Timiş, unde pe locul 1 la Camera Deputaţilor a fost propusă chiar preşedintele partidului, Alina Gorghiu. Aceasta a avut vineri o discuţie cu conducerea acestei organizaţii care şi-a reconfirmat intenţia de a o propune pe listele sale.

Între timp, au apărut discuţii legate de liste validate deja la nivel central. Senatorul Traian Igaş a scris, sâmbătă, pe Facebook, că nu va mai candida şi a acuzat „frustări” în filiala PNL condusă de Gheorghe Falcă.

„Din păcate, în interiorul filialei se regăsesc unele frustrări, reduse, ce e drept, dar suficient să mă facă să înţeleg că nu este bine să tulbur apele mai mult decât sunt ele acum. Am simţit că astăzi nu sunt doriţi oameni cu personalitate, care au lăsat ceva în urma lor dar care nu pot fi controlaţi din telecomandă. Nu comentez astăzi viziunea unicului conducător liberal de la Arad, dar aştept cu interes profeţiile făcute în faţa colegilor de partid. Sunt un om echilibrat şi stăpân pe mine şi înţeleg să mă opresc aici”, a scris Igaş.

Contactat de corespondentul News.ro, senatorul a precizat că „unicul conducător” la care se referea este Gheorghe Falcă, şeful filialei judeţene PNL.