Podul de la Mărăcineni are nevoie de reparaţii majore, spun autorităţile buzoiene

Podul de la Mărăcineni, care face legătura între Muntenia şi Moldova pe DN2, este într-o stare avansată de degradare şi necesită reparaţii majore, afirmă autorităţile buzoiene, care fac apel la Compania Naţională de Drumuri, în autoritatea căreia se află obiectivul, să demareze lucrări de amploare.

05 apr. 2017, 11:50
Podul de la Mărăcineni are nevoie de reparaţii majore, spun autorităţile buzoiene

„O problemă mai veche s-a agravat în acea zonă. Este vorba despre nişte fisuri apărute la placa respectivă datorită vibraţiilor, datorită vechimii şi pe cale de consecinţă, în zonă s-au impus anumite restricţii. În data de 29 s-a făcut o revizie, o constatare la ceea ce este acolo, s-au impus restricţii de tonaj, mă refer la 40 de tone, restricţii de viteză, semnalizarea corespunzătoarea zonei cu probleme, în sensul în care cele două benzi de circulaţie nu mai pot fi folosite în integritalitatea lor, se foloseşte doar o bandă şi jumătate”, a declarat subprefectul de Buzău, Sorin Gheorghe, citat de Şansa Buzoiană.

În acest moment, din cauza fisurilor apărute pe podul de la Mărăcineni nu se circulă pe jumătate dintr-un sens de mers. Situaţia poate deveni însă şi mai gravă de atît dacă lucrările nu vor fi urgentate.

În primăvara anului trecut, două găuri au apărut pe podul de la Mărăcineni, punînd în pericol traficul, pe direcţia de mers dinspre Râmnicu Sărat către municipiul Buzău. Practic, pe porţiunile respective, doar armătura de metal mai rezista, iar dedesubt se vedea râul Buzău.

Reprezentanţii CNADNR menţionau în iunie 2016 că pînă la finele anului podul va fi închis parţial pentru reparaţii şi vor fi demarare lucrări urgente, de amploare, ceea ce nu s-a întâmplat însă. Şoseaua europeană este tranzitată zilnic, în acest punct, de peste 20 de mii de autovehicule. Închiderea podului, chiar şi pe un sens de mers, ar produce adevărate blocaje în trafic.