Poetul Mircea Dinescu a rămas repetent în clasa a XI-a. „Am fugit de acasă, la Lupeni…”

S-a intamplat pe vremea cand Mircea Dinescu era elev in clasa a XI-a de liceu in orasul natal. Din cauza notelor foarte mici, poetul a ramas corigent la Chimie si, ulterior, a fost pus sa repete anul. Simtindu-se nedreptatit, Dinescu si-a facut bagajul si a fugit de acasa alaturi de alti copii din gasca sa.

26 dec. 2017, 11:53
Poetul Mircea Dinescu a rămas repetent în clasa a XI-a. „Am fugit de acasă, la Lupeni…”

Grupul s-a indreptat spre Lupeni, unde doreau sa se angajeze in mina si sa renunte definitiv la studii, scrie stirilekanald.ro. Norocul a facut insa ca, in momentul in care se indreptau spre biroul de recrutare de forta de munca, tinerii sa se intalneasca cu un grup de mineri care iesisera „din sut”.

Citeşte şi Profesorul universitar Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceauşescu: Dragnea mi-a fost student, a rămas repetent

„Am fugit de acasa, la Lupeni. Voiam sa intru in mina. Auzisem ca minerii castiga bine rau, ca sunt bogati. Aveam despre ei o imagine ca-n filmele americane. Smecheri, cu bani. Cand i-am vazut pe ortacii nostri cum ies din subteran, nu ne-a mai trebuit mina”, a povestit Mircea Dinescu in emisiunea sa tv.

Aventura a luat sfarsit cu bine, iar Dinescu s-a intors in orasul natal.

„Pana la urma m-a gasit taica-meu. Aflase el ca suntem la Lupeni si a venit dupa mine. Mi-a zis sa vin acasa ca maica-mea nu mai doarme si boceste intruna. Pana la urma, de mila maica-mii m-am intors si am terminat si scoala”, a dezvaluit Dinescu la tv.