POLIŢIA, ÎN ALERTĂ. 8 autoturisme au fost incendiate de o mână criminală în Capitală. Un suspect a fost reţinut VIDEO

Intervenţii în lanţ ale pompierilor în Capitală. Opt maşini au luat foc în mai puţin de o oră, iar anchetatorii bănuiesc că este vorba de o mână criminală. Jandarmii din Capitală au depistat, în zona Calea Griviţei, un bărbat care corespundea semnalmentelor transmise de poliţişti în cazul incendierii de autoturisme, acesta având pe palme şi pantaloni urme de funingine şi arsuri. Bărbatul a fost predat Poliţiei Capitalei pentru audieri, dar s-a dovedit că nu avea legătură cu maşinile incendiate.

01 apr. 2018, 07:25
POLIŢIA, ÎN ALERTĂ. 8 autoturisme au fost incendiate de o mână criminală în Capitală. Un suspect a fost reţinut VIDEO

Primul incendiu a fost anunţat sâmbătă noapte la ora 23 la 112, informează România TV. Pompierii au ajuns undeva în sectorul 1, unde 3 maşini ardeau cu flacără, iar o a patra maşină era afectată de căldura degajată de la celelalte autoturisme. 

Citeşte şi Un bucureştean a reclamat la Poliţie că a fost ameninţat cu un pistol, după o şicanare în trafic. Ce au descoperit poliţiştii

La scurt timp la 112 a fost anunţat un al doilea incendiu, pe strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie destul de mare. O a doua maşină parcată pe această stradă era afectată în partea frontală.

Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două maşini care ardeau cu flacară, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.

Se presupune că este vorba de o mână criminală, întrucât pompierii au făcut cercetări şi din primele probe se pare că focul a fost pus intenţionat în toate cazurile. Pe fir au intrat şi polţişti, a fost deschis dosar penal pentru distrugere,  iar aceştia fac cercetări pentru a găsi vinovatul.  

Jandarmeria Bucureşti a anunţat, duminică, faptul că, în jurul orei 01.00, o persoana suspectă de incendierea mai multor maşini a fost depistată de jandarmi, în zona Calea Griviţei, informează news.ro.

„Asupra bărbatului au fost găsite doua pietre, pe palme avea urme de funingine şi pantalonii cu urme de arsuri. Persoana suspectă a fost predata de jandarmi poliţiştilor care vor continua cercetările în cauză”, au precizat jandarmii.

La rândul lor, poliţiştii au anunţat că pe timpul nopţii de sâmbătă spre duminică au fost audiate mai multe persoane, dar „până în prezent nu au rezultat elemente de interes operativ cu privire la acestea”.